Sari direct la conținut

Kuneva – dublu discurs pentru Romania si Bulgaria pe tema centralei nucleare de la Kozlodui

HotNews.ro

Meglena Kuneva, comisarul european pentru Protectia Consumatorului din partea Bulgariei, a ocolit ieri la Bucuresti o discutie pe tema redeschiderii celor doua reactoare ale centralei nucleare de la Kozlodui. Desi la Sofia si la Bruxelles, Kuneva a avut mai multe interventii pe aceasta tema, la Bucuresti, ea s-a limitat doar la a vorbi despre politica energetica comunitara.

In Bulgaria insa, Kuneva se implica activ in incercarea vecinilor nostri de a reporni cele doua unitati de la Kozlodui, inchise inaintea aderarii tarii la UE. Chiar in ziua in care Kuneva se afla in Romania, pe site-ul publicatiei bulgare Sofia Echo, oficialul european indemna la actiune pentru a reporni reactoarele.

Bulgaria ar trebui sa actioneze pentru redeschiderea reactoarelor de la Kozlodui, in loc sa discute doar despre acest subiect, afirma Kuneva citata de publicatia bulgara.

In schimb, la Bucuresti, intrebata de un ziarist asupra implicarii ei in discutiile privind redeschiderea celor doua reactoare, ea s-a axat pe necesitatea unei strategiii comunitare eficiente.

Kuneva a amintit de Slovacia si Lituania, acestea fiind si ele nevoite sa inchida reactoare nucleare in momentul accederii la Uniunea Europeana, dar nu a dat un raspuns explicit privind implicarea sa in discutiile referitoare la centrala de la Kozlodui. Kuneva a afirmat ca Bulgaria, ca si Romania, ia in calcul dezvoltarea unor surse alternative de energie.

Meglena Kuneva s-a intalnit, luni, la Bucuresti cu membri ai guvernului si cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, unde i-a fost prezentat planul de actiuni al Romaniei in acest domeniu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro