Sari direct la conținut

Allianz a lansat o asigurare de viata care ofera sanse de castiguri pe piata de capital

HotNews.ro

Grupul Allianz a anuntat luni ca incepand cu luna octombrie a acestui an va oferi clientilor persoane fizice, o editie limitata a unui nou produs de asigurare de viata, tip index-linked, numit Allianz Index 50, care pe langa returnarea integrala a sumei investite dupa 10 ani, ofera un castig de 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda) precum si venituri suplimentare din investitie.

Performanta investitiei prin asigurarea de viata Allianz Index 50 este in stransa legatura cu indicele Dow Jones Euro Stoxx 50. Potrivit informatiilor companiei, prima minima care poate fi investita este de 2500 Euro.

Noul produs Allianz Index 50 a fost lansat simultan in Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Polonia, Romania si Slovacia. Produsele de investitii cu garantii sunt cerute cu o frecventa din ce in ce mai mare in toate tarile din Europa Centrala si de Est.

“Asigurarea de viata Allianz Index 50 raspunde nevoilor de capitalizare pe termen lung ale clientilor nostri. Produsul imbina avantajele protectiei oferite de politele de asigurare de viata clasice cu capitalizare, cu beneficiile suplimentare oferite de piata de capital”, a declarat Werner Zedelius, membru al Board-ului Allianz AG.

Allianz Index 50 – polita de asigurare de viata tip index-linked- va fi disponibila ca un produs premium de sine statator, fiind contractata pe o perioada fixa, de 10 ani. Prima minima care poate fi investita este de 2500 Euro.

Performanta investitiei prin Asigurarea de viata Allianz Index 50 este in stransa legatura cu indicele Dow Jones Euro Stoxx 50.

La maturitate, produsul ofera o dobanda garantata, peste garantia de capital. Astfel, in plus fata de returnarea sumei investite in proportie de 100% dupa 10 ani (garantia de capital), in Romania de exemplu, clientul primeste in plus, 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda).

Procentul de 20% este asigurat printr-un angajament de plata cotat A+, oferit de Dresdner Bank, care garanteaza un randament minim de 120% la maturitate. Dresdner Bank este o companie membra a Grupului Allianz, situata pe locul trei in topul bancilor in Germania.

De asemenea, in functie de performantele de pe piata de capital, la terminarea contractului, clientii pot beneficia de un castig suplimentar fata de cel oferit de dobanda garantata.

In decursul a 10 ani, in perioada Decembrie 1995- Decembrie 2005, randamentul mediu al indicelui Dow Jones Euro Stoxx 50 pe piata de capital, s-a dublat.

Oficialii companiei sustin ca desi performanta trecuta reprezinta numai un indicator al dezvoltarii viitoare, in conditii similare, clientii ar obtine randamente substantial mai ridicate decat minimul garantat prin asigurarea de viata Allianz Index 50.

Acestia mai avertizeaza asupra faptului ca rezultatele obtinute in practica, pot fi diferite de cele estimate, fiind influentate de: conditiile economice generale, performantele inregistrate pe pietele de capital, frecventa si gravitatea evenimentelor asigurate, nivelul mortalitatii, nivelul ratelor dobanzii, rata de schimb, inclusiv rata de schimb Euro-Dolar.

Performantele mai pot fi influentate si de modificari ale nivelului concurentei, schimbari legislative, inclusiv schimbari referitoare la convergenta monetara si Uniunea Monetara Europeana, schimbari in politicile bancilor centrale si/sau ale guvernelor straine, impactul achizitiilor sau al masurilor de reorganizare, precum si de alti factori competitivi, la nivel national, regional sau global.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro