Sari direct la conținut

Palestinienii ameninta ca-l ucid pe soldatul israelian rapit

HotNews.ro

Comitetele pentru Rezistenta Populara, o grupare armata palestiniana, ameninta, joi, ca il vor ucide pe militarul israelian rapit duminica, daca Israelul nu opreste ofensiva lansata in Fasia Gaza, scriu agentiile internationale de presa.

“Premierul israelian Ehud Olmert si ministrul israelian al Apararii, Amir Peretz vor fi pe deplin responsabili pentru viata militarului rapit daca agresiunea continua”, a subliniat purtatorul de cuvant al gruparii.

Gruparea a amenintat ca va lua si alti prizonieri, daca nu inceteaza incursiunea in Gaza.

In acelasi timp, secretarul american de stat, Condoleezza Rice a cerut joi, israelienilor si palestinienilor sa fie responsabili si sa restabileasca pacea in Gaza.

„Este extrem de important ca fiecare dintre parti sa reactioneze intr-un mod responsabil pentru a face posibila restabilirea pacii”, a decalrat Rice intr-o conferinta de presa la Moscova.

Ieri, SUA spuneau ca Israelul are tot dreptul sa se apere si sa-l recupereze pe soldatul de 19 ani, rapit duminica.

Trupele israeliene au descoperit, joi, un cadavru despre care cred ca ar apartine colonistului evreu rapit saptamana aceasta de militantii palestinieni, Eliyahu Asheri, au anuntat surse din cadrul fortelor de securitate.

Intre timp, dupa 48 de ore de ofensiva in Gaza, armata israeliana a arestat, miercuri noaptea, 64 de ministri, deputati, primari si alti oficiali Hamas in Cisiordania.

„Masura a fost luata deoarece s-a dovedit ca gruparea Hamas este implicata in acte de terorism, in special in atacul de duminica in cursul caruia doi dintre militarii nostri au fost ucisi si un altul a fost rapit”, a declarat un oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

„Nu avem alta solutie pentru a proteja populatia israeliana”, a spus el adaugand ca Israelul nu are intentia de a utiliza reprezentantii Hamas ca „moneda de schimb” pentru a obtine eliberarea militarului rapit duminica.

Papa Benedict al VI-lea a facut, joi, un apel la restabilirea pacii in Fasia Gaza, spunand ca militantii ar trebui sa-l elibereze pe militarul israelian rapit duminica.

Armata israeliana a patruns in forta in Fasia Gaza, miercuri dimineata, dupa ce negocierile pentru eliberarea caporalului israelian rapit, duminica, de militantii palestinieni au esuat. Operatiunea, denumita „ploaie de vara”, este cea mai importanta incursiune a israelienilor de la retragerea colonistilor din Gaza, anul trecut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro