Sari direct la conținut

Motiunea PSD a picat. Opozitia si puterea si-au aruncat vorbe grele

HotNews.ro

Motiunea de cenzura a PSD „Guvernul Tariceanu – Fapte si Minciuni”, dezbatuta miercuri in plenul reunit al Parlamentului, a fost respinsa cu 235 de voturi “impotriva” si 145 voturi “pentru”.

Au fost prezenti 383 de deputati si senatori, 380 de voturi au fost valabil exprimate si 3 s-au anulat.

Puterea si opozitia si-au dat replici dure, intr-un limbaj nu tocmai potrivit pentru functia de parlamentar.

In discursul sau, premierul Tariceanu a criticat dur initiativa PSD care ar vrea „doar sa distruga si sa manipuleze”. El il considera pe Mircea Geoana rupt de realitate.

„PSD nu s-a reformat, nu ofera alternativa la guvernare si alege calea batuta de ani de zile, cu vorbe de claca, populism, minciuna. Nici acum nu are o oferta viabila pentru cetateni. Are doar cocori in loc de trandafiri. PSD vrea doar sa distruga, sa corupa si sa manipuleze”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

In replica, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca discursul lui Tariceanu este unul „tipic de final mandat, de om disperat”.

„Domnul Tariceanu este un om disperat, in criza de solutii si in criza de viziune. Acum, gura pacatosului adevar graieste.

Domnul prim ministru si Alianta portocalie, inca coalitie, incerca sa spuna ca opozitia nu ar avea dreptul sa vorbeasca despre minciunile si neimplinirile actualui guvern, ca PSD nu are dreptul sa critice pentru ca, spune el mai are ceva de facut ceva treaba cu integrarea”, a spus Geoana.

Liderul social-democrat a criticat si politica guvernului in domeniul bancar-financiar.

„Cand a preluat guvernarea, primul ministru a vorbit despre sprijinirea pietei de capital. Ieri am avut insa o veste foarte rea din partea bursei romanesti: s-a atins minimul istoric al bursei. In trei luni de zile bursa si investitorii straini de pe piata de capital au pierdut 5,6 miliarde de euro. Felicitari domnule prim ministru, este o sprijinire completa a pietei de capial din Romania”.

Deputatul PSD, Victor Ponta, l-a ironizat pe premierul Tariceanu.

„Nu vreau sa ii dau o porecla domnului Tariceanu, ci fac o comparatie. Acum cativa ani, un fost prim-ministru a venit in fata dumneavoastra si v-a invitat sa ii numarati ouale. Nu avem nimic ce sa-i numaram domnului Tariceanu, din pacate, imi pare rau ca trebuie sa spun lucrul acesta, pentru ca daca am avea ce numara, l-am ruga sa isi demonstreze puterea, barbatia”, a spus Ponta.

Senatorul PNL, Teodor Melescanu a cerut scuze celor prezenti la dezbateri pentru modul in care s-a discutat in Parlament si a spus ca motiunea trebuie sa ofere solutii alternative viabile si sa fie oportuna. El este de parere ca textul motiunii, „fals si neargumentat” aduce in prim-plan frustrarile social-democratilor.

Textul motiunii a fost prezentat de deputatul PSD Dan Nica.

PSD a criticat esecurile actualei coalitii care, in cele 500 de zile de guvernare nu ar fi facut nimic pentru rezolvarea problemelor din sanatate, educatie, agricultura si finante.

Pentru a fi adoptata, motiunea avea nevoie de votul a 235 de senatori si deputati.

Pana acum, niciun partid nu a spus ca sprijina motiunea PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro