Sari direct la conținut

Irlanda, a 20-a tara membra UE care ratifica Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei

HotNews.ro

Senatul Irlandei a adoptat prin consens si nu prin vot, miercuri, 21 iunie 2006, legea de ratificare a Tratatului de Aderare la UE a Romaniei si Bulgariei, dupa ce proiectul fusese adoptat tot prin consens in plenul Camerei Deputatilor la data de 13 iunie 2006, informeaza Ministerul Integrarii Europene.

Potrivit Ministerului Integrarii Europene din Romania, legea de ratificare a fost adoptata prin consens si nu prin procedura de vot (votul este utilizat doar in cazul unor proiecte de legi care suscita controverse).

„Irlanda este cel de-al douazecilea stat care ratifica Tratatul de aderare. Accelerarea ritmului ratificarilor, in ultima perioada, este cea mai buna dovada ca Romania este deja privita ca un partener real, ca o tara care poate sta alaturi de oricare dintre membrii familiei europene”, a declarat Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene.

In nici una din cele doua Camere ale Parlamentului nu s-au inregistrat pozitii ale unor parlamentari nefavorabile aderarii Romaniei si Bulgariei si nu s-au depus amendamente la proiectul de Lege, ceea ce conduce la unanimitatea pozitiei membrilor Parlamentului Irlandei de sustinere a aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro