Sari direct la conținut

Un militar roman a murit in misiune in Afganistan

HotNews.ro

Un militar roman a fost ucis si alti patru au fost raniti, in cursul noptii de luni spre marti, in urma unui incident petrecut in sudul Afganistanului, in apropierea bazei militare din Kandahar.

Militarul cazut la datorie este caporalul Ionel Gheorghita Dragusanu, de 38 de ani, incadrat la Batalionul 341 Infanterie din Topraisar din anul 2001. Era casatorit si avea un copil.

Militarii raniti in incident sunt sublocotenentul Dinu Razvan Manoila, 25 de ani, plutonierul Iosif-Adrian Luca-Micu, 37 de ani, sergentul Costinel Valerica Slaniceanu, 28 de ani si sergentul Laurentiu Serban, 27 de ani, transmite Ministerul Apararii Nationale.

Trei dintre raniti sunt in stare stabila in spitalul bazei din Kandahar, iar al patrulea, sergentul Slaniceanu este in stare foarte grava. Daca este necesar, ranitii vor fi tranportati la un spital din Germania.

Convoiul militar al coalitiei se intorcea la baza dintr-o misiune de patrulare. Primii trei militari se aflau intr-un transportor amfibiu blindat de cercetare, primul dintr-o coloana de patru autovehicule, care a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat la intoarcerea catre baza.

Dupa oprirea coloanei, comandantul patrulei, impreuna cu alti doi militari s-au deplasat, conform procedurilor standard, catre primul transportor, pentru a acorda ajutor ranitilor. Pe timpul deplasarii sergentul Serban a declansat un alt dispozitiv exploziv improvizat fiind ranit la picior, precizeaza Mnisterul Apararii Nationale.

Conducerea ministerului isi exprima regretul pentru producerea acestui tragic accident si transmite sincere condoleante familiei caporalului.

Un alt soldat roman fusese ucis in aprile 2005 in explozia unei mine, iar in noiembrie 2003, doi militari romani au murit in Afganistan cand convoiul lor a fost atacat la intoarcerea la baza.

Aproximativ 500 de militari romani se afla in misiune in sudul Afganistanului unde asigura paza bazei aeriene a fortelor coalitiei.

De la inceputul anului 37 de militari ai fortei coalitiei au murit, in misiune, in Afganistan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro