Sari direct la conținut

Reguli pentru examenul de capacitate

HotNews.ro

Ministerul Educatiei face, sambata, cateva precizari, referitor la desfasurarea examenelor de capacitate care incep luni.

Probele scrise din cadrul Testelor nationale se vor desfasura incepand cu ora 9.00.

Accesul candidatilor in sali este permis pe baza buletinului sau a cartii de identitate si a legitimatiei de testare, cel tarziu cu o jumatate de ora inaintea inceperii fiecarui test.

Candidatii care nu au documentele respective nu sunt primiti in sala.Totusi, in cazuri exceptionale, comisia de testare poate permite accesul acestora in cu conditia ca acestia sa fie recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sa prezinte, a doua zi, documentele necesare.

Se interzice intrarea in sali cu manuale scolare, materiale scrise sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare cu exteriorul.

Candidatii se aseaza cate unul in fiecare banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate. Fiecare elev primeste o coala tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui si toate prenumele personale si completeaza citet celelalte date de pe coltul care urmeaza sa fie lipit.

Candidatii vor primi atatea coli tipizate cate vor solicita si vor completa pe fiecare dintre acestea datele personale, in coltul care urmeaza sa fie lipit.

Inainte de inceperea fiecarui test, supraveghetorii vor explica elevilor modul de desfasurare a acestuia si modul de completare a datelor generale sau personale de pe foaia tipizata.

Coltul colii/colilor tipizate va fi lipit, in mod obligatoriu, de catre supraveghetori, dupa distribuirea subiectelor in sali si dupa ce candidatii au inceput sa scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor, iar supraveghetorii au verificat identitatea candidatilor.

Presedintele comisiei va pune stampila tip „Teste Nationale 2006 – C.T.” peste coltul inchis si lipit al lucrarii, fara a semna lucrarea. Aceste operatii se vor incheia inaintea iesirii primului elev din salile centrului de testare.

Peste 200 de mii de elevi care au absolvit clasa a VIII-a incep, luni, examenele de capacitate.

Primele teste, vor fi la limba si literatura romana si matematica. Urmeaza apoi, istoria sau geografia, in functie de optiunile elevilor.

Rezultatele vor fi afisate in 25 iunie, iar eventualele contestatii se pot depune pana in seara aceleiasi zile. Rezultatele finale se vor afisa in data de 29 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro