Sari direct la conținut

Miron Cozma mai ramane dupa gratii

HotNews.ro

Miron Cozma ramane in inchisoare, cel putin pana la 1 ianuarie 2007, a hotarat marti, Judecatoria sectorului 5 Bucuresti. Judecatorii au analizat recursul lui Cozma dupa ce discutarea cererii sale de eliberare conditionata, pentru buna purtare, fusese amanata cu 12 luni.

Avocatul fostului lider al minerilor din Valea Jiului a spus ca va face recurs.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova propusese, saptamana trecuta amanarea, pentru 1 iunie 2007, a discutarii unei noi cereri de eliberare in cazul Cozma.

Membrii Comisiei au luat in calcul gravitatea faptelor comise de Miron Cozma, lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui, faptul ca a beneficiat de clementa legii atunci cand a fost gratiat, antecedentele penale si timpul insuficient pentru reeducare.

Cozma a putut cere eliberarea conditionata dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, in decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade, din 1991 si 1999. Acesta mai are de executat 13 luni de inchisoare, in urma contopirii pedepselor.

Tot marti, la exact 16 ani de la mineriada din 1990, Cozma a fost audiat la Parchetul Militar in cazul sangeroaselor evenimente din 13-15 iunie.

La audierea trecuta, fostul lider al ortacilor a spus ca, dupa mineriada din iunie 1990, i-au fost oferite functii importante in stat precum cea de ministru de Interne, pe care le-a refuzat deoarece veneau din partea unei guvernari conduse de „un fost nomenclaturist”, fostul presedinte, Ion Iliescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro