Sari direct la conținut

Precizari ANAF privind impozitul pe dividende

HotNews.ro

Potrivit ANAF, de la 1 ianuarie 2006, pentru calculul impozitului pe veniturile realizate din dividende, aferente exercitiului financiar al anului 2005, se vor avea in vedere urmatoarele aspecte:

1) In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor/asociatilor persoane fizice – Impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 16% din suma acestor dividende, iar obligatia calcularii si retinerii impozitului revine persoanelor juridice odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati.

2) In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor/asociatilor persoane juridice – Impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 10% asupra dividendului brut platit catre persoana juridica romana.

Aceaste solutii pot fi gasite accesand adresa de Internet, portal ANAF http://anaf.mfinate.ro, domeniul Asistenta contribuabili/Intrebari frecvente/Impozit pe profit sau Impozit pe venit.

Totodata, informatiile privind problematica fiscala, pot fi obtinute de la Centrul unic de asistenta, la urmatorul numar de telefon cu tarif normal: 031.403.91.60.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro