Sari direct la conținut

Basescu: Alianta nu are viitor

HotNews.ro

Basescu sustine deconspirarea totala a securitatii si adopatrea Legii Lustratiei

Cu un dosar poti sa faci multe, a spus presedintele Traian Basescu in editia speciala „Marius Tuca Show” de pe Antena 1, aratand ca batalia pentru conducerea CNSAS este una pentru controlul politic al acestei institutii.

Tot pe acesta linie se inscriu, in opinia presedintelui, si presiunile unei parti a societatii civile care l-au sustinut pe Ticu Dumitrescu. De ce nu mai fac proteste sustinatorii lui Ticu si acum cand el nu fost totusi ales?, s-a intrebat Traian Basescu.

Presedintele a spus ca respecta trecutul si varsta lui Ticu Dumitrescu, dar ca un om care a primit ordinul muncii clasa a III-a pentru rolul in propasirea socialismului ar trebui sa se dea totusi un pas inapoi.

Deconspirarea Securitatii si o lege a Lustratiei sunt absolut necesare. Un politician care are pretentia sa conduca destinele oamenilor si care da lectii de morala poporului va fi tot timpul santajabil daca are un dosar, si-a explicat optiunea presedintele Basescu.

Tariceanu a incalcat primul protocolul Aliantei

Traian Basescu spune ca e vorba de demagogie din partea liberalilor cand vorbesc de incalcarea protocolului Aliantei de catre PD. El le reaminteste acestora ca tocmai premierul Tariceanu a facut prima incalcare majora a protocolului atunci cand a refuzat sa-si dea demisia si a impiedicat astfel declansarea alegerilor anticipate.

Presedintele a criticat si atitudinea Partidului Conservator care a refuzat sa accepte numerea in fruntea Loteriei a unui membru al altui partid, tocmai pentru a da dovada de obiectivitate in plin scandal legat de afacerile vicepremierului Copos cu Loteria.

Alianta nu are viitor

In acest moment Alianta nu are viitor si nici nu se mai poate vorbi de formarea unui partid mare de centru dreapta, crede presedintele Romaniei.

Atunci cand s-au pus bazele colaborarii dintre PD si PNL era o alta conducere la varful PNL. Intre timp ea a fost inlocuita de oamenii apropiati vederilor lui Dinu Patriciu care considera inainte de alegeri ca PNL trebuie sa se alieze cu PSD si nu cu PD, este explicatia oferita de presedinte pentru impasul conlucrarii politice din interiorul Aliantei.

Regreta ca l-a numit pe Tariceanu ca prim ministru

Traian Basescu regreta ca l-a numit pe Tariceanu in postura de prim ministru spunand ca acesta s-a departat de obiectivele Aliantei si s-a apropiat de grupuri de interese cu „miros de petrol”, facand aluzie clara la Dinu Patriciu.

Mai mult, el a catalogat PNL-ul ca un partid tradator al intersului national. Numai o criza politica ar putea amana in acest moment integrarea Romaniei in UE si PNL-ul face totul pentru declansarea acestei crize, crede presedintele, care spune ca principalul sau obiectiv il constituie mentinerea actualei puteri politice pana in momentul aderarii.

Ii plac blondele

Marius Tuca a realizat o emisiune de exceptie reusind sa-i smulga lui Traian Basescu atat declaratii politice transante cat si sa-l faca sa retraiasca momente emotionante din perioada cand acesta a fost capitan de vas. Glumind, presedintele a spus ca-i plac toate femeile frumoase, dar in special blondele, acesta fiind unul din „argumentele” cu care a fost cucerit de sotie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro