Sari direct la conținut

McDonald’s poate fi atras intr-o lunga serie de procese

HotNews.ro

Lipsa informatiilor puse la dispozitie de compania McDonalda’s in legatura cu ingredientele din cartofii prajiti a dus la nemultumirea unor clienti, lucru care ar putea sa se materializeze intr-o serie de procese civile.

Problema a intervenit dupa ce McDonald’s a recunoscut la sfarsitul lunii februarie prezenta graului si a unor compusi pe baza de lapte in cartofii prajiti pe care ii comercializeaza.

In urma anuntului, compania s-a confruntat cu o avalansa de plangeri venite din partea unor clienti care sufera de maladia Celiac, boala caracterizata prin intoleranta severa la glutenul continut de grau. Pana in acest moment au fost intentate trei procese.

Cu toate acestea, oficialii McDonalds au afirmat ca produsele pe care le comercializeaza nu produc nici un fel de alergie si nu contin gluten.

Potrivit site-ului oficial al companiei americane, cartofii prajiti contin intr-adevar compusi pe baza de grau si lapte dar nu contin nici unul dintre cei mai periculosi opt alergenti si nici gluten.

Intr-o declaratie data presei, Jack Daly, presedintele McDonalda??s a mentionat ca „evaluarile stiintifice efectuate de doctorul Steven Taylor de la Universitatea din Nebraska confirma lipsa glutenului din cartofii prajiti”.

Contactat de Hotnews.ro, Cristian Savu, directorul de comunicare al

McDonald’s Romania a precizat ca in tara noastra produsele comercializate sunt in totala conformitate cu normele nationale si europene in ceea ce priveste legislatia in domeniul alimentar.

Acestea nu sunt primele procese cu care se confrunta gigantul american, anul trecut procurorul general din California obligand McDonalda??s sa plateasca o amenda de 8.5 milioane de dolari dupa ce compania a refuzat sa scada nivelul „grasimilor trans” din uleiul pe care il foloseste.

„Grasimile trans” se gasesc in majoritatea margarinelor, uleiurilor vegetale partial hidrogenate in cartofi prajiti si alimentele din fast food-uri. La temperatura camerei sunt solide sau semi-solide iar efectul asupra nivelului de colesterol este de a creste LDL-colesterolul (colesterolul „rau” ).

Pana in acest moment, folosirea lor a fost interzisa in Canada si Danemarca ca urmare a recomandarilor facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro