Sari direct la conținut

Strategia liberala in cazul arestarii lui Dinu Patriciu

HotNews.ro

Multi dintre liderii PNL au cazut de acord ca, daca patronul Rompetrol va fi arestat, vor merge pana acolo incat vor dezvalui santajul politic al anului: fuziunea cu PD sau capul lui Patriciu, scrie Averea. Procurorii au contabilizat in dosarul „Rompetrol” nu mai putin de 12 capete de acuzare pentru Dinu Patriciu, scrie EVZ.

Strategia liberala in cazul arestarii lui Dinu Patriciu

preluare Averea

Singurul lider politic care a dezvaluit public ceea ce toata suflarea liberala aflase deja a fost Adrian Nastase.

Acesta a spus in cadrul unei emisiuni radio ca astazi urmeaza sa fie arestat Dinu Patriciu. „Ce sens are, dupa trei ani de zile sa-l trimiti 20 de zile la puscarie, doar daca vrei sa-i apesi

unghiile, sau sa-i bagi scobitori sub unghii, in intervalul acesta, ca sa mai spuna cate ceva. Altfel, daca dosarul a fost facut si sunt chestiuni economice, il trimiti in instanta”, a mai spus Nastase. Potrivit unor surse liberale, arestarea omului de afaceri ar trebui sa coincida, conform unei strategii a Cotrocenilor, cu ziua in care se desfasoara Delegatia Permanenta a PNL.

Asa ca liberalii s-au repliat si si-au pus la cale strategia de criza. Liberalii s-au saturat de santaje In ciuda declaratiilor oficiale privind fuziunea, liberalii au decis sa anuleze orice negocieri sau discutii pe aceasta tema, pana cand PD nu-si va revizui total atitudinea fata de partenerii de Alianta.

„Nu se poate sa ne lasam santajati in asa hal. Ni se forteaza mana sa facem fuziunea, altfel il aresteaza pe Patriciu”, a spus un liberal cu state vechi in partid. Astazi, la Delegatia Permanenta, liberalii se vor pronunta asupra fuziunii.

Multi dintre liderii PNL au cazut de acord ca, daca patronul Rompetrol va fi arestat, vor merge pana acolo incat vor dezvalui santajul politic al anului: fuziunea cu PD sau capul lui Patriciu.

Articol integral in Averea

12 capete de acuzare pentru Dinu Patriciu

de Marius Iosef (EVZ)

Razboiul dintre Dinu Patriciu, presedintele Grupului Rompetrol, si procurorii Parchetului General se va relua astazi. Si asta pentru ca magistratii Tribunalului Bucuresti vor lua in discutie cererea anchetatorilor de emitere a unui mandat de arestare pe numele omului de afaceri.

In urma anchetei deschise cu peste un an in urma, procurorii au contabilizat in dosarul „Rompetrol” nu mai putin de 12 capete de acuzare pentru Dinu Patriciu. Anchetatorii sustin ca toate infractiunile ar fi fost comise, de fapt, de grupul format din Patriciu, Philip Stephenson si Colin Hart, doi dintre vicepresedintii companiei petroliere, in timpul unor afaceri derulate incepand din 1998. La acest grup au aderat, in timp, si alte persoane.

Multitudinea de acuzatii a fost grupata pe cinci capitole, fiecare reprezentand o anume „afacere” in urma careia, sustin anchetatorii, s-ar fi comis infractiuni. Cat de mult vor cantari toate aceste fapte in ochii judecatorului chemat sa decida daca emite sau nu un mandat de arest preventiv ramane de vazut.

Articol integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro