Sari direct la conținut

Basescu favoritul romanilor, Becali aproape in Parlament

HotNews.ro

Potrivit ultimului sondaj CURS, peste 63% din romani au o parere foarte buna despre Traian Basescu, in timp ce 42% dintre cei intervievati ar vota cu Alianta DA. Rezultatul sondajului releva ca Gigi Becali se bucura de mai multa simpatie din parte populatiei decat Dan Voiculescu iar PNG ar atrage voturile a 4% dintre romani, mai mult cu un procent decat Partidul Conservator.

Traian Basescu este secondat de Mircea Geoana in topul popularitatii, pe locul trei aflandu-se premierul Calin Popescu Tariceanu. Pe ultimele locuri se afla Dan Voiculescu cu 28%, Gheorghe Ciuhandu cu 24% si Marko Bela cu 19%.

Mai mult de jumatate dintre romani, respectiv 64%, cred in afirmatiile lui Traian Basescu referitoare la grupurile de interese ce graviteaza in jurul sferei politice. In topul institutiilor care se bucura de increderea romanilor se afla Biserica cu 86%, urmata de Armata cu 60% si mass-media cu 58%.

Pe ultimele locuri in clasamentul increderii se afla guvernul cu 24% din optiuni si Parlamentul cu 15%.

44% dintre raspunsuri dau ca sigura aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007, in timp ce 13% dintre romani sunt convinsi ca intrarea Romaniei in UE se va petrece in 2008.

Referitor la cazul uciderii lui Teo Peter, 24% dintre cei intervievati sunt de parere ca autoritatile romane nu s-au preocupat de acest caz, in timp ce 20% sunt de parere ca justitia din SUA nu este corecta.

In privinta caricaturilor care au provocat incidente in tarile islamice, peste 60% dintre romani sunt de parere ca nu trebuiau publicate, in timp ce 19% cred ca in acest caz trebuia respectat dreptul la libera exprimare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro