Sari direct la conținut

Respingerea ordonantei DNA ne pune Europa in cap

HotNews.ro

Socialistii europeni ameninta ca aderarea ar putea fi aminata chiar din cauza PSD, partidul-frate din Romania, scrie Cotidianul. PSD, urecheat de socialistii europeni, titreaza EVZ. Ordonanta DNA, declarata neconstitutionala si de Putere, si de Opozitie, scrie Gandul. Incepe monitorizarea anticoruptiei, scrie Romania Libera.

PSD, urecheat de socialistii europeni

de Laura Ciobanu (EVZ)

Jan Marinus Wiersma, lider al socialistilor europeni din Parlamentul European, vine in inspectie la PSD, ingrijorat de evolutiile din interiorul acestui partid, dar si de votul dat de pesedisti la Senat impotriva ordonantei DNA.

„Incepem acum procesul de monitorizare in vederea deciziei din mai (Raportul de tara – n.r.). Vom urmari cu atentie problemele privind legislatia anticoruptie, precum si problemele din PSD. Deci voi vizita in curand Romania”, a declarat pentru BBC europarlamentarul olandez.

Wiersma coordoneaza monitorizarea Romaniei si Bulgariei din partea grupului socialist din Parlamentul European. „In opinia mea, ce s-a intamplat nu e pozitiv”, a declarat eurodeputatul olandez. Aceasta este, totodata, o critica voalata la adresa PSD, care a avut contributia sa la respingerea ordonantei DNA, votand impotriva.

Wiersma a evitat sa intre in detalii cu privire la ceea ce el a numit „problemele PSD”.

„Situatia e foarte noua, deci voi incepe aceasta discutie cu ei cat mai curand, dar v-am explicat care sunt ingrijorarile noastre”, a spus el.

Wiersma a lansat si un avertisment mai general, atentionand ca respingerea ordonantei „ar putea afecta atmosfera din Parlamentul European deoarece una dintre principalele cereri a fost tocmai adoptarea legislatiei anticoruptie”.

Articol integral in EVZ.

Ordonanta DNA, declarata neconstitutionala si de Putere, si de Opozitie

de Doroteea VOICU (Gandul)

Ordonanta privind DNA are toate sansele sa fie declarata neconstitutionala, daca actul normativ nu va fi modificat inainte de a fi supus, din nou, dezbaterii in Senat. Decizia de retrimitere apartine presedintelui, care trebuie sa-si motiveze decizia.

Practic, atat Puterea, cat si Opozitia sunt de acord ca ordonanta respinsa de Senat, saptamana trecuta, are „o serie de elemente de neconstitutionalitate”, dupa cum recunostea insusi premierul Calin Popescu Tariceanu.

Articol integral in Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro