Sari direct la conținut

Sase asiguratori au ramas fara autorizatie de functionare

HotNews.ro

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis suspendarea autorizatiei de functionare companiilor ABG Insurance, Mediterranea Assicurazioni (MEDAS), Mondial Assurances, Omniasig Addenda, Nationala si Provitas.

In conformitate cu prevederile normelor privind actualizarea limitei minime a capitalului social varsat al asiguratorilor, societatile de asigurare aveau obligatia ca, pana la data de 31 decembrie 2005, sa isi actualizeze capitalul social varsat pana la urmatoarele valori:

a) 5.000.000 lei noi, pentru activitatea de asigurari generale, exceptand asigurarile obligatorii;

b) 8.000.000 lei noi, pentru activitatea de asigurari generale;

c) 8.000.000 lei noi, pentru activitatea de asigurari de viata;

De asemenea CSA a retras, la cererea acestora, autorizatiilor de desfasurare a activitatii de asigurari de viata, societatilor NBG Asigurari S.A. (denumire anterioara: Alpha Insurance Romania S.A.), Asito Kapital S.A., Carpatica Asig S.A. Retragerea s-a facut la cererea acestor companii. Fara dreptul de a subscrie polite de asigurari de viata a ramas si Certasig.

In urmatoarele zile va avea loc un Consiliu care va hotari, in conformitate cu prevederile legale si potrivit atributiilor conferite de lege, care va fi tratamentul aplicat societatilor carora le-a fost retrasa autorizatia de functionare, inclusiv posibilitatea reacordarii acestei autorizatii numai dupa indeplinirea conditiilor legale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro