Sari direct la conținut

Dietele alimentare ale superstarurilor

Celebritatile incearca mult mai mult ca oamenii de rand sa-si prelungeasca „tineretea”, pentru ca acest lucru este in stransa legatura cu banii care le intra in buzunar. Pe langa faptul ca atunci cand nu mai au incotro apeleaza la chirurgia plastica, cele mai multe dintre vedetele de azi se straduiesc sa aiba un mod de viata cat mai sanatos.

Sportul este un element esential pentru majoritatea. De asemenea, unii ajung vegetarieni, altii experimenteaza yoga, in vreme ce altii experimenteaza medicina alternativa.

Jennifer Lopez – Krav Maga

Despre Jennifer Lopez se spune ca munceste din greu pentru a-si mentine aspectul de femeie fatala. Regimul sau de exercitii fizice este unul extrem de complex care presupune un efort extraordinar si pe care superstarul american il practica de mai multi ani.

Este vorba despre Krav Maga. Considerata una dintre cele mai dure arte martiale, Krav Maga este practicata mai ales de Fortele Israeliene de Aparare. Conform specialistilor, Krav Maga le ajuta pe femei sa-si imbunatateasca forma fizica, ajuta la o mai buna conturare a muschilor, la reducerea stresului, sporeste increderea in sine si coordonarea minte-corp.

Aceasta tehnica ii determina pe practicanti sa-si utilizeze toti muschii: cei ai bratelor, picioarelor, stomacului si, bineinteles, pe cei fesieri. Se mai spune ca J.Lo, care poate fi vazuta practicand Krav Maga in pelicula „Enough”, alearga in fiecare zi cel putin zece kilometri dus-intors.

Probabil ca nici nu ar mai trebui pomenit aici faptul ca vedeta este in permanenta preocupata de regimul alimentar. Ea prefera carnea slaba si alimentele bogate in fibre si proteine. Pe de alta parte, ea are intotdeauna grija sa consume o multime de carbohidrati care sa-i confere energia necesara pentru practicarea extenuantului program de exercitii fizice.

Un mic-dejun à la Jennifer Lopez consta intr-o omleta dietetica, paine prajita si fructe. Prajiturile si ciocolata sunt alimente interzise, dintre dulciuri fiind permise din cand in cand doar batoanele de cereale.

Sting – alimente de tara

Fostul lider al trupei Police este binecunoscut pentru faptul ca este unul din putinii cantareti de rock cu apucaturi extrem de sanatoase si cu un fizic de invidiat. Are un spate viguros, iar pielea ii este tot tanara, in ciuda faptului ca a implinit deja 52 de ani.

Multa lume se intreaba, desigur, cum de reuseste celebrul solist sa ramana intr-o forma fizica atat de buna. In primul rand, solistul acorda o importanta cu totul speciala alimentatiei. Sting evita de obicei carnea, iar atunci cand are pofta de-o friptura nu mananca decat daca aceasta provine de la propria ferma.

Alimentatia naturala si fara excese nu reprezinta insa decat o parte din modul sanatos in care intelege unul dintre cei mai talentati artisti britanici sa traiasca. O alta componenta serioasa a regimului sau de viata este reprezentata de exercitiile fizice.

Dupa ce ani de zile a incercat diferite variante de fitness, muzicianul a descoperit Ashtanga yoga si a ajuns la concluzia ca aceasta il ajuta cel mai bine sa se mentina in forma. El si sotia sa practica cate doua ore de yoga in fiecare dimineata, iar rezultatele sunt remarcabile.

Christy Turlington, dependenta de yoga

Practicanta de yoga de mai bine de 15 ani, supermodelul Christy Turlington spune ca aceasta tehnica a ajutat-o sa se transforme atat in interior, cat si la exterior.

Turlington nu este insa nici pe departe doar o alta celebritate atrasa de o practica la moda: ea a scris chiar si o carte pe aceasta tema, ” Living Yoga „, pentru ca era necesar sa se stie „ca multa lume a inteles gresit motivele pentru care ar trebui sa faca yoga”. „Multi cred ca trebuie practicata doar din motive fizice. Nu este insa nici pe departe adevarat.

Nu te poti numi practicant de yoga daca aceasta nu interfereaza cu spiritualitatea ta”, mai spune Christy.

Ea sustine ca aceasta tehnica a ajutat-o in mod esential sa duca la bun sfarsit una dintre cele mai mari provocari ale vietii sale: renuntarea la tigara. Fumatoare inraita inca de la varsta de 13 ani, top modelul international a incercat vreme de zece ani de zile tot felul de metode (chiar si hipnoza) pentru a se lasa. Totul a fost insa in zadar.

Dupa moartea tatalui sau, bolnav de cancer la plamani, in 1997, Christy, care avea pe atunci 28 de ani, a facut o cadere nervoasa, iar dupa ce si-a revenit, ajutata de tehnicile de meditatie yogine, ea a reusit sa renunte definitiv la acest obicei nociv.

Madonna nu mananca la restaurant

Celebra cantareata americana este fotografiata adesea participand, la bratul sotului sau Guy Ritchie, la inaugurarea restaurantelor „de fite” din Londra sau Statele Unite. Apropiatii celor doi soti spun insa ca modul lor de viata este complet diferit.

Si o dovada in acest sens este urmatoarea intamplare: Madonna a participat la Londra la deschiderea unui sofisticat restaurant si a fost indemnata, bineinteles, sa guste din preparatele casei. Ea a refuzat insa politicos spunand ca nu mananca niciodata la restaurant.

” Putem oare sa stim vreodata cu adevarat ce se afla in farfuria adusa de chelner?”, a intrebat Madonna, lasandu-i pe cei prezenti cu gura cascata.

Dar faptul ca doreste sa stie cu exactitate ce baga in gura nu inseamna ca Madonna face parte din categoria celor la care forma fizica de invidiat vine de la sine. Dimpotriva, diva americana urmeaza diete stricte si un program de exercitii de yoga extrem de riguros.

Regimul alimentar al solistei, al carei tonus este invidiat de colege de breasla mult mai tinere, se bazeaza pe alimente cat mai naturale, fara coloranti sau conservanti, fara grasimi si bogat in proteine. Dieta Madonnei este atent monitorizata de o intreaga echipa de specialisti in nutritie.

Gwyneth Paltrow, terapie cu ventuze

In cazul talentatei actrite hollywoodiene, lucrurile sunt ceva mai complexe. Hrana fara chimicale, yoga si tratamente alternative sunt, in opinia lui Gwyneth Paltrow, cele trei coordonate esentiale ale unui mod de viata sanatos.

Anul acesta s-a nascut primul sau copil, iar pe perioada sarcinii au survenit schimbari importante in alimentatia actritei : alimentele altadata interzise, precum branza sau cartofii s-au reintors in meniu, iar Gwyneth a inlocuit dietele stricte cu un mod de viata mai sanatos.

In plus, ea a optat pentru o varianta de yoga prenatala care s-o ajute sa fie mereu in forma si chiar sa nasca mai usor.

La scurt timp dupa nasterea fetitei sale, Gwyneth Paltrow a revenit pe prima pagina a ziarelor dupa ce a aparut la un eveniment monden cu spatele plin de pete rosiatice, pe care nu a incercat nici o clipa sa le ascunda, ba dimpotriva.

Ea le-a explicat curiosilor ca petele sunt urmarea fireasca a unei sedinte de terapie cu ventuze, o practica veche de cel putin 2500 de ani care ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro