Sari direct la conținut

Rusia vrea sa distruga monopolul SUA asupra Internetului

HotNews.ro

Rusia intentioneaza sa deposedeze SUA de rolul ei dominant asupra Internetului, anunta cotidianul on-line Vzgliad. Potrivit Minsterului rus al Comunicatiilor, partea rusa are de gand sa atraga membri ai comunitatii internationale in conducerea retelei electronice globale.

Pana acum, noteaza ziarul citat, o astfel de tentativa de stabilire a unei egalitati in sistemul mondial de net a avut-o Parlamentul European, fara succes insa.

Propuneri de redistribuire a puterii in Internet au fost formulate de delegatia rusa la cea de-a doua reuiune a forumului dedicat folosirii Internetului la nivel global, consfatuire desfasurata la Rio de Janeiro in intervalul 12-15 noiembrie, sub egida ONU.

Potrivit Vzgliad, participantii au ajuns la concluzia ca situatia actuala, cand Internetul este, practic, condus prin intermediul organizatiei americane comerciale ICANN, fara implicarea comunitatii internationale, este inacceptabila.

Conform deciziei summitului de la Tunis, adoptata in iunie 2004, reteaua mondiala a Internetului trebuie coordonata „cu atragerea tuturor partilor intereseate, inclusiv guverne, organizatii civile si sectorul privat”.

Rusia a propus crearea unei comisii speciale de lucru care sa elaboreze propuneri si sa formulateze demersuri practice menite sa conduca la instituirea unei coordonari internationalizate a Internetului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro