Sari direct la conținut

160 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

HotNews.ro

Vineri se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu. Momentul este celebrat prin manifestari omagiale organizate in intreaga tara, dar si in diaspora, anunta Radio Romania. La Bucuresti, principalul organizator este Academia Romana, care, pe parcursul intregii zile, are programate vernisaje, recitaluri si colocvii.

De la ora 11:00, in Aula Academiei Romane a fost organizata o sesiune dedicata lui Mihai Eminescu, iar de la ora 13:00, la Casa Academiei Romane a avut loc conferinta „Pentru Eminescu”.

Tot de la ora 13:00, la Muzeul Municipiului Bucuresti a avut loc vernisajul expozitiei „Steaua Singuratatii”, ce reuneste desene pe care artista Ligia Macovei le-a inchinat de-a lungul timpului marelui poet.

Iubitorii de poezie eminesciana sunt invitati incepand cu ora 15:00 la un colocviu intitulat ‘In memoriam Mihai Eminescu’. Organizat la sediul Centrului pentru activitati recreative al Primariei sectorului 2, evenimentul va cuprinde un recital de poezie, o incursiune in viata si opera lui Mihai Eminescu si, nu in ultimul rand, un moment muzical.

Ziua se va incheia la Centrul National de Arta ‘Tinerimea Romana’, acolo unde se organizeaza incepand cu ora 19:00, seara omagiala intitulata ‘Mihai Eminescu.

In diapora, cele mai importante evenimente se organizeaza in Republia Moldova, la Chisinau, unde data de 15 ianuarie este sarbatoare nationala, dar si la Cernauti, in Ucraina, unde vor fi depuse flori la bustul lui Mihai Eminescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro