Sari direct la conținut

Cel mai tanar autor de romane din Romania debuteaza la Gaudeamus

HotNews.ro

Maria Alexandra Ion, o adolescenta 14 ani din Bucuresti, isi va lansa prima carte sambata, 20 noiembrie, in cadrul targului Gaudeamus, de la orele 11.00, la editura Tritonic, devenind astfel cel mai tanar autor roman de romane.

Este vorba despre volumul Lena Turner si misterul fratelui pierdut, o lucrare despre trairile si intamplarile din viata Lenei, o adolescenta care nu pare sa aiba probleme in viata: s-a nascut intr-o veche familie din Sud-Vestul Angliei, invata intr-o scoala-castel, isi petrece vacantele pe o insula, se simte protejata si ferita de tumultul si neprevazutul societatii contemporane. Totul pana in ziua cand criminalul Frank Dodge evadeaza din inchisoare, moment ce marcheaza inceputul unui lung sir de intamplari care vor schimba radical viata Lenei.

„Ceea ce atrage atentia de la bun inceput in acest „roman” pentru (si despre) parinti si copii este amestecul straniu, cu totul neobisnuit, de meditatie candida si luciditate atroce, de elegie si policier, mixtura epico-lirica, de thriller si jurnal intim, turnata in cadrele unei naratiuni de tip puzzle care pune in mare incurcatura pe cititorul lenes, deprins sa primeasca mura in gura”, spune criticul Antonio Patras in postfata cartii.

Maria Alexandra Ion locuieste in sectorul 4 din Bucuresti si este eleva in clasa a VIII-a la Colegiul German Goethe. Conform intentiei marturisite de autoare, volumul „Lena Turner si misterul fratelui disparut” este primul dintr-o serie care se intituleaza Lily of the Valley, si care urmareste evolutia vietii personajului central, Lena Turner.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro