Sari direct la conținut

Focar de tuberculoza intr-un centru al Directiei de Asistenta Sociala Vaslui: Doua persoane au murit si opt sunt internate in spital

HotNews.ro

Un focar de tuberculoza, cu doua cazuri de decese ale unor tineri de 21, respectiv 26 de ani, a fost confirmat de autoritatile sanitare intr-un centru pentru persoane cu handicap al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, opt persoane fiind internate in spital pentru tratament, informeaza Mediafax.

Doi tineri in varsta de 21 si 26 de ani au murit, iar alti opt se afla internati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dupa ce au contractat bacilul Koch in Centrul de Reabilitare si Recuperare a Persoanelor cu Handicap Husi, unde erau cazati si se aflau in ingrijirea specialistilor Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, primele cazuri de boala au aparut in urma cu o luna, insa focarul de boala s-a extins astfel incat numarul celor care au fost confirmati cu tuberculoza, pe baza de investigatii medicale, a ajuns la zece. Cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, persoanele bolnave au fost internate in spital, insa, din cauza unor complicatii, doi tineri au murit.

„Sistemul imunitar al acestor persoane este scazut din cauza afectiunii psihice de care sufera, ceea ce le-a agravat boala, in doua dintre cazuri fiind fatala. Celelalte opt persoane se afla in continuare internate in spital sub supraveghere medicala, cu asigurarea medicatiei specifice. Nu putem spune ca ar exista o cauza anume care a declansat focarul de tuberculoza in acel centru, tinand cont ca este o boala cu transmitere aerogena, astfel incat bacilul Koch a putut fi contractat foarte usor din exteriorul unitatii”, a declarat joi, pentru Mediafax, medicul-sef al DSP Vaslui, Luminita Costache.

La recomandarea autoritatilor sanitare, reprezentantii DGASPC Vaslui au inceput amenajarea unui salon special in interiorul centrului de reabilitare din Husi astfel incat cele opt persoane cu tuberculoza sa fie cazate acolo odata cu externarea din spital. In acest fel, autoritatile incearca limitarea extinderii focarului la ceilalti 170 de beneficiari internati in centrul de reabilitare de la Husi.

Totodata, DSP Vaslui a distribuit atat dezinfectant, cat si masti de protectie pentru cei 88 de angajati care isi desfasoara activitatea in unitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro