Sari direct la conținut

Traian Basescu a reluat colaborarea cu Politia rutiera, dupa mai mult de un an de la mitingul ilegal de la Cotroceni

HotNews.ro

Presedintele Traian Basescu a reluat colaborarea cu Politia rutiera, seful statului fiind escortat marti dimineata, cand a participat la ceremonia militara dedicata Zilei Armatei Romane, nu doar de un dispozitiv al Serviciului de Protectie si Paza, ci si de politisti rutieri. Seful statului a renuntat la serviciile Politiei si Jandarmeriei care ii asigurau protectia incepand cu data de 24 septembrie 2010, motivul invocat de seful statului fiind acela ca unii angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor participasera la un mars de protest ilegal.

„Palatul Cotroceni nu este al meu, eu sunt un vremelnic chirias. Palatul Cotroceni este si el, ca si Politia si Jandarmeria, un simbol al statului roman. De aceea, cred ca, in calitate de presedinte, nu pot asocia Presedintia Romaniei ca institutie si pe presedintele Romaniei cu salariatii dintr-o institutie care au incalcat clar legea. Acesta este motivul pentru care am dat dispozitie SPP sa nu mai apeleze la nicio prestatie a Ministerului de Interne. Politia si Jandarmeria nu au atributiuni directe in securitatea presedintelui Romaniei, ci doar atunci cand exista o solicitare a SPP”, spunea Basescu la acea data.

Si premierul Emil Boc renuntase in septembrie 2010 la serviciile politiei, insa a reluat colaborarea cu acestia dupa cateva zile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro