Sari direct la conținut

VIDEO Jandarmeria Romana: Organizatorii mitingului de la Arcul de Triumf vor fi sanctionati pentru blocarea Pietei Victoria si a carosabilului catre Piata Romana / Vicepresedintele PNL: Mitingul s-a desfasurat in conditii legale. Vom contesta sanctiunea

HotNews.ro

Organizatorii mitingului de joi de la Arcul de Triumf din Bucuresti vor fi sanctionati pentru blocarea, in doua randuri, a Pietei Victoria si pentru blocarea carosabilului intre Piata Victoria si Piata Romana, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Aurel Moise. Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri, ca mitingul organizat la Arcul de Triumf s-a desfasurat in conditii legale si a precizat ca liberalii vor contesta in instanta o posibila sanctiune, potrivit Agerpres.

Am avut o manifestare de protest aprobata a PNL care s-a desfasurat pe soseaua Kiseleff. Cu avizul de la Primarie a fost inchisa circulatia pe acea artera de circulatie. Jandarmii au asigurat masurile de ordine la acea manifestare. Cu alte cuvinte, acesta este job-ul nostru. Daca Primaria acorda autorizatie unei societati, unui partid, unui ONG sa desfasoare un protest in alta parte sau chiar in Piata Universitatii, noi nu vom face altceva decat sa respectam acest lucru. Pana aunci, blocarea cailor de comunicatii constituie infractiune si noi suntem obligati sa actionam ca atare.

Protestul organizat de PNL s-a desfasurat in bune conditii pana aproximativ in jurul orei 18.00, dupa care tot ce s-a intamplat contravine, mai mult sau mai putin, prevederilor legale.

Si aici ma refer, in primul rand, la blocarea, in doua randuri, a Pietei Victoria si sper ca sunteti de acord ca trebuie respectat dreptul celor peste 2 milioane de locuitori ai Capitalei si a celor cateva sute de mii care sunt in tranzit zilnic si nu putem sa acceptam, eu stiu, pozitia, opinia, catorva sute de bucuresteni care doresc sa tullbure ordinea si linistea publica.

In continuare, cei care au participat la protestul de pe Kiseleff s-au deplasat pe sensul de mers, pe carosabil, din Piata Victoriei catre Piata Romana, netinand cont de apelurile repetate ale Jandarmeriei de a lasa libera calea de rulare si de a se deplasa pe trotuar. Si acest lucru constituie incalcarea prevederilor legal, drept pentru care, organizatorii acestei manifestari vor fi sanctionati conform prevederilor legale, a declarat seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Aurel Moise.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/42b989d3a5633d74360dcb0f97a6dbc1/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Toti cei care au fost prezenti la mitingul organizat la Kiseleff au putut remarca ca s-a desfasurat in conditiile legii si ale autorizatiei primite, ca s-a incheiat la ora prevazuta in autorizatie si ca nu au existat niciun fel de incidente„, a declarat Mihai Voicu ca raspuns la declaratiile reprezentantilor Jandarmeriei.

Vicepresedintele liberal a adaugat ca, in cazul in care va primi o astfel de sanctiune, PNL o va contesta in instanta si i-a recomandat sefului Directiei Ordine si Siguranta Publica din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane sa se preocupe de ceea ce se intampla in ‘curtea proprie’.

Consideram ca domnul Moise ar trebui mai degraba sa se uite in curtea proprie inainte de a avea certitudini cu privire la vinovatia unora si sa dea explicatii mai serioase cu privire la cele petrecute in strada in ultimele zile„, a adaugat Mihai Voicu.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro