Sari direct la conținut

Masinile parcate ilegal in sectorul 2 al Bucurestiului nu vor mai fi ridicate

HotNews.ro

Masinile parcate ilegal pe raza sectorului 2 al Capitalei nu mai sunt ridicate, incepand de la 1 februarie 2012. Asta deoarece contractul cu Supercom, firma care ridica masinile pe raza acestui sector, a expirat la sfarsitul lunii ianuarie. Primaria a organizat pana acum doua licitatii de reinoire a acestuia, insa nu s-a prezentat nimeni.

„Contractul cu firma care ridica masinile a expirat pe 31 ianuarie 2012. De fapt, el a expirat inca de anul trecut din noiembrie, insa a fost prelungit inca trei luni. Pentru a continua aceasta activitate, anul trecut am organizat doua licitatii, la care nu s-a prezentat nimeni, deoarece tariful era redus cu 40%. Asa ca am decis sa nu mai facem nici o licitatie. Nu vom mai ridica deloc masinile parcate neregulamentar”, a declarat pentru HotNews.ro Anatol Albu, purtatorul de cuvant al Primariei sector 2.

Contractul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar a fost incheiat intre Consiliul local sector 2 si Supercom in 2007. Tariful de recuperare al masinilor parcate neregulamentar in sectorul 2 era de 440 lei plus TVA.

In prezent se ridica masinile parcate neregulamentar din sectoarele 1,3, 4 si 6.

In sectorul 1, costul eliberarii masinii este de 400 lei, in primele 24 de ore.

In sectorul 3 este de 550 lei pentru prima zi, dupa care se mai plateste 150 lei pentru fiecare zi in plus.

In sectorul 4, taxa de ridicare si transport este de 476 lei. Pentru prima zi de depozitare nu se platesc taxe. Din a doua zi se plateste 297,5 lei.

In sectorul 6, costul de recuperare al masinii este de 500 lei, in primele 24 ore, iar taxa de depozitare pentru fiecare 24 de ore este de 220 lei.

La costul eliberarii masinii se mai adauga si amenda primita de la Politia Rutiera, intre 120 si 240 lei. Daca nu platesti in 48 de ore, suma se dubleaza. Impreuna cu amenda vei primi si 3 puncte de penalizare.

Potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere publica la Senat, firmele private nu vor mai avea voie sa ridice masinile parcate ilegal. Acestea vor putea fi ridicate doar in cazul in care blocheaza traficul sau circulatia pietonala, iar banii vor ajunge la bugetul de stat. In acest moment, banii obtinuti din ridicarea masinilor ajung in buzunarul firmelor care ridica masinile. Doar amenzile ajung la bugetul de stat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro