Sari direct la conținut

UPDATE Avertizare de ceata pentru Bucuresti si 8 judete. Infotrafic: Circulatie in conditii de ceata densa pe autostrazile A1, A2 si A3 si pe mai multe drumuri nationale

HotNews.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni dimineata trei avertizari nowcasting de ceata pentru arii extinse din Bucuresti si 11 judete. Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca in foarte multe zone ale tarii circulatia rutiera se desfasoara in conditii de ceata densa, fiind vizate autostrazile A1, A2 si A3 si pe multe drumuri nationale importante din Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Dolj, Olt, Valcea, Brasov si Sibiu.

UPDATE ANM a prelungit avertizarea pentru Bucuresti pana la ora 12:00. Alte 8 judete sunt vizate de avertizare: Ilfov, Ialomita, Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman. Potrivit ANM, in zonele amintite se semnaleaza ceata care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 m si izolat sub 50 m.

Totodata, intre orele: 10:10 si 16:10 in judetele Caras-Severin, Timis (indeosebi jumatatea sudica), Arad, Bihor (indeosebi jumatatea vestica) se semnaleaza intensificari ale vantului care vor depasi 50-60 km/h si izolat 70 km/h

ANM: Avertizare de ceata pentru Capitala si 12 judete

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni dimineata mai multe avertizari nowcasting de ceata:

  • In judetele Harghita, Covasna si Alba se semnaleaza ceata care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Avertizarea este valabila intre orele 8:00 si 11:00.
  • Pe spatii relativ extinse in judetele Vrancea, Botosani, Galati si local in judetul Bacau, inclusiv E85 se semnaleaza ceata, cu vizibilitate redusa sub 200 m, izolat sub 50 m. Avertizarea este valabila intre orele 8:00 si 11:00
  • Pe arii extinse din judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti precum si in judetele Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman se semnaleaza ceata care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 m si izolat sub 50 m. Avertizarea este valabila intre orele 7:00 si 10:00.

Infotrafic: Trafic in conditii de ceata densa pe A1, A2 si A3 si mai multe drumuri nationale

Centru Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in foarte multe zone ale tarii circulatia rutiera se desfasoara in conditii de ceata densa.

Fenomenul este prezent pe autostrazile A1, A2 si A3 si pe multe drumuri nationale importante din judete precum: Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Dolj, Olt, Valcea, Brasov si Sibiu.

Potrivit Infotrafic, luni dimineata nu au fost anuntate probleme majore de fluenta a circulatiei rutiere pe drumurile nationale si autostrazi.

Pentru evitatarea accidentelor rutiere in conditii de ceata, centrul Infotrafic recomanda conducatorilor auto:

  • cand se deplaseaza in coloana, sa evite manevra depasirii fara o asigurare temeinica;
  • sa ii determine pe toti ocupantii autovehiculului pe care il conduc sa-si cupleze centurile de siguranta;
  • sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum;
  • sa foloseasca corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare si de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic;
  • sa pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro