Sari direct la conținut

Printul Charles a achizitionat o noua proprietate in localitatea Valea Zalanului din Covasna

HotNews.ro

Printul Charles al Marii Britanii, care se afla in aceste zile intr-o vizita privata in tara noastra, a mai achizitionat o casa in localitatea covasneana Valea Zalanului, unde detine deja trei proprietati, relateaza Agerpres.

Primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, a declarat ca este vorba despre o casa mica, cu doua camere si o bucatarie, aflata in vecinatatea celorlalte trei foarte vechi, cumparate anii trecuti, care au fost complet renovate si salvate astfel de la distrugere.

Potrivit lui Kasleder Jozsef, printul Charles si-a petrecut noaptea trecuta la conacul din satul Valea Zalanului, iar duminica urmeaza aiba o intalnire cu Alteta Sa.

Mostenitorul coroanei britanice a sosit joi dupa-amiaza in Romania, iar in prima seara a fost oaspetele contelui Kalnoky Tibor din localitatea Miclosoara. Vineri a vizitat satul Archita din judetul Mures, iar dimineata zilei de sambata si-a petrecut-o la Valea Zalanului.

De cativa ani, printul Charles vine in fiecare primavara in Romania. La Valea Zalanului, care are doar 150 de locuitori, printul isi petrece timpul bucurandu-se de lucruri simple – in anii anteriori a fost vazut plimbandu-se pe jos prin padure sau cu caruta, cosind iarba, mancand bucate traditionale sau pur si simplu odihnindu-se sub un nuc batran.

Preocupat de conservarea monumentelor istorice, indeosebi a celor din Transilvania, Alteta Sa s-a implicat in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, intemeiate in Transilvania in secolul al XII-lea, dintre care o parte figureaza in patrimoniul UNESCO. Si chiar a cumparat mai multe case vechi in cateva localitati, printre care Viscri si Saschiz. Printul este un sustinator fervent al agriculturii ecologice romanesti prin Fundatia Transylvania Authentica, care isi propune sa promoveze un brand transilvanean si sa incurajeze micii producatori locali sa perpetueze agricultura traditionala.

Ultima vizita a printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, dupa nunta fiului sau cel mare, cand vizitat si localitatile Apold, Daia si Saschiz. Tot atunci, printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Anul trecut si fiul cel mic al printului Charles, Harry, a fost la Valea Zalanului, unde a petrecut sarbatorile de Pasti impreuna cu mai multi prieteni. Acesta a facut enduro pe dealurile din jurul localitatii si a mancat bucate traditionale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro