Sari direct la conținut

VIDEO Procurorul Marius Iacob, propus sef adjunct al DNA. Ion Vasilache, propus sef al Sectiei Parchetelor Militare

HotNews.ro

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerile pentru numirea in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in functii de conducere la nivelul sectiilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Marius Iacob a fost propus procuror sef adjunct al DNA. Camelia Sutiman este propunerea ministrului Justitiei pentru conducerea Sectiei de urmarire penala si criminalistica, iar generalul-maior Ion Vasilache pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/300f9d6d247f919b397154b677156f03/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Lista completa a propunerilor inaintate Consiliului Superior al Magistraturii de catre Ministerul Justitiei:

  • propunere procuror sef adjunct al DNA – Marius Constantin Iacob
  • propunere procuror sef Sectia de urmarire penala si criminalistica – Camelia Sutiman
  • propunere procuror sef Sectia Judiciara – Iuliana Nedelcu
  • propunere procuror sef sectie adjunct Sectia Judiciara – Antonia-Eleonora Constantin
  • propunere procuror sef Sectia de resurse umane si documentare – Simona Bradiceanu
  • propunere procuror sef Sectia Parchetelor Militare – general – maior Ion Vasilache

Potrivit dispozitiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Generalul-maior Ion Vasilache a mai condus Sectia Parchetelor Militare in perioada 2008-2011. In luna mai, Traian Basescu i-a cerut lui Tiberiu Nitu, dupa ce l-a numit procuror general, sa afle in maximum un an doua adevaruri despre Revolutia din decembrie 1989: cine a dat ordinul politic pentru inarmarea structurilor militare cu munitie de razboi si ordin de tragere in manifestanti si cine a inarmat populatia pentru a trage dupa 22 decembrie 1989. Sectia Parchetelor Militare este cea care instrumenteaza dosarul Revolutiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro