Sari direct la conținut

UPDATE Soferii de la Regia Autonoma de Transport Brasov au reluat lucrul dupa o zi si jumatate de greva spontana

HotNews.ro

Regia Autonoma de Transport Brasov a anuntat, sambata, ca in cursul zilei are loc o noua serie de discutii intre conducerea Regiei si salariatii care refuza reluarea lucrului, institutia anuntand, totodata, ca directorul general al RAT a murit, in cursul noptii, din cauze medicale, potrivit Mediafax. Greva soferilor continua si sambata, iar circulatia in oras este aproape paralizata din cauza numarului mare de masini si taxiuri.

UPDATE: O parte dintre soferi au renuntat la protest, circulatia mijloacelor de transport in comun a fost reluata.

Regia Autonoma de Transport Brasov a anuntat, sambata, intr-un comunicat, ca „in incercarea de deblocare a situatiei actuale, conducerea institutiei a prezentat situatia in care se afla regia, contextul legal existent si a solicitat angajatilor reluarea lucrului pana la solutionarea cererilor existente pe cale legala”.

Discutia nu a dus la niciun rezultat, astfel ca, in aceste conditii, conducerea RAT Brasov asteapta decizia instantelor judecatoresti sesizate cu privire la aspectul legalitatii protestelor din aceste doua zile, se mai arata in comunicat. „Conducerea RAT Brasov solicita si pe acesta cale clientilor sai sa intelaga situatia existenta si ii asigura ca depune toate eforturile necesare pentru reluarea cat mai grabnica a circulatiei mijlocelor de transport in comun”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, institutia a anuntat ca directorul general al Regiei, Augustin Pulpea, a decedat in cursul noptii, din cauze medicale, acesta suferind de mai mult timp de o boala grea.

Aproximativ 360 de soferi ai RAT Brasov au intrat in greva spontanna, vineri, refuzand sa iasa pe traseu. Primarul Brasovului, George Scripcaru, si prefectul Mihai Mohaci s-au intalnit cu conducerea Regiei pentru a discuta problemele angajatilor care au oprit lucrul, singura solutie legala pentru cresterea salariilor fiind restructurarile de personal, aceasta decizie urmand a fi lasata la alegerea conducerii Regiei.

Primarul George Scripcaru a spus, dupa intalnirea cu conducerea RAT, ca municipalitatea este la zi cu subventiile catre RAT si ca, legal, nu exista posibilitatea unor majorari salariale, singura solutie fiind restructurarea de personal si redistribuirea fondurilor de salarii.

Primarul a precizat ca salariul mediu al angajatilor Regiei este de circa 2.000 de lei, „ceea ce nu este neaparat putin in comparatie cu alte categorii”.

In cazul in care soferii nu isi vor relua activitatea, ei vor fi sanctionati, deoarece nu isi respecta fisa postului.

Directorul economic al RAT Brasov, director exploatare la RAT Brasov, a spus ca ultima majorare salariala a fost facuta in 2007, iar salariul mediu brut este de circa 2.000 de lei pentru un angajat care are vechime si face ore suplimentare. Regia are 962 de angajati, dintre care 360 sunt soferi, iar incasarile zilnice din vanzarile de bilete si abonamente sunt de circa 110.000 – 120.000 de lei.

Prefectul Mihai Mohaci a preluat lista cu solicitarile sindicalistilor si a spus ca o va inainta catre MAI si Ministerul Muncii, insa a precizat ca problema trebuie rezolvata la nivel local. Conducatorii auto din cadrul Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov au refuzat sa mearga pe traseu, vineri dimineata, fiind nemultumiti ca salariile lor nu au mai crescut de cativa ani.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia mijloacelor de transport in comun in Brasov este in continuare intrerupta, iar soferii de taxi refuza curse pe distante mici al caror tarif este sub 10 lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro