Sari direct la conținut

Divortul pe cale amiabila nu mai este gratuit: taxa de 500 de lei

HotNews.ro

Divorţul administrativ nu mai este gratuit, Legea 127/2013 privind aprobarea OUG nr. 121/2011 stabilind instituirea unei taxe de 500 de lei pentru cuplurile care decid să se despartă pe cale amiabilă prin intermediul ofiţerului stării civile, anunta Agerpres, citand un comunicat al Primariei sectorului 1. În sectorul 1, taxa se achită la casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale.

În primele şase luni ale acestui an, aproape 60 de cupluri au divorţat la Direcţia Generală de Stare Civilă şi Evidenţă a Persoanei Sector 1.

De la sfârşitul anului 2010, când a intrat în vigoare Legea 202 care reglementează divorţul pe cale administrativă şi până în prezent aproximativ 370 de cupluri din sectorul 1 şi-au desfăcut căsătoria prin această modalitate.

Vârsta medie a cuplurilor care s-au despărţit pe cale administrativă este de sub 30 de ani. Durata medie a căsătoriilor desfăcute pe cale administrativă este de 2-4 ani.

Condiţiile pentru admisibilitatea acestui tip de divorţ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori rezultaţi din căsătorie sau adoptaţi şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro