Sari direct la conținut

UPDATE Cazul copilului ucis de maidanezi: Presedinta Asociatiei "Caleidscop" si o fosta voluntara, audiate la Parchetul Inaltei Curti/ Avocat: Presedinta Asociatiei este incriminata, nu acuzata

HotNews.ro

Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel, a venit, vineri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiata, transmite Mediafax. Si presedinta asociatiei, Carmen Secareanu, a venit, vineri la Parchet pentru a fi audiata.

UPDATE Avocata presedintelui Asociatiei Caleidoscop, Carmen Secareanu, a declarat vineri, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca aceasta este incriminata in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dar nu a fost pusa inca sub acuzare. Potrivit avocatei, Carmen Secareanu a aflat joi seara ca este parte incriminata in acest dosar, iar vineri s-a prezentat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a lua la cunostinta continutul dosarului.

Avocata a spus ca presedinta Asociatiei Caleidoscop nu este pusa sub acuzare pana la acest moment, precizand ca prezenta ei la Parchet este unul dintre demersurile pregatirii apararii in acest caz.

Avocata a mai spus ca acest dosar este in faza actelor premergatoare, aratand ca pe masura ce vor aparea detalii sau informatii noi referitoare la clienta sa, le va face publice.

Carmen Secareanu nu a raspuns intrebarilor jurnalistilor nici la intrare si nici la iesirea de la Parchetul instantei supreme.

Si avocatul Valentin Rachiteanu, cel care o apara pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al ONG-ului „Caleidoscop”, care a luat pe semnatura unul dintre cainii identificati ca l-ar fi muscat pe copilul de patru ani, a spus ca aceasta nu a fost pusa sub acuzare si a dat o declaratie in fata procurorilor in calitate de martor.

„Toti suntem zdruncinati de modul in care a murit Ionut, dar trebuie sa se faca dreptate, iar procurorii la asta lucreaza si vor stabili cine este vinovat”, a precizat avocatul.

Acesta a precizat ca este prematur sa se vorbeasca de acuzatii, precizand ca Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociatiei Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel, in varsta de patru ani, acesta fiind gasit cu sute de muscaturi de caini, pe un teren privat, apartinand unei firme, din apropierea Parcului Tei, in Sectorul 2 al Capitalei.

Anchetatorii vor verifica si daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan.

In acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instantei supreme, Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Unul dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Asociatia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Razvan Bancescu a declarat, la iesirea de la Parchetul instnatei supreme, ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini.

Bancescu a precizat ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociatia Caleidoscop. Acesta a afirmat ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA.

El a precizat ca, pana in prezent, nu s-a reusit contactarea reprezentantilor Asociatiei Caleidoscop si nici nu se cunoaste exact care mai este situatia acestei organizatii pentru protectia animalelor.

Razvan Bancescu a mai spus ca ASPA urmeaza sa faca o centralizare a tuturor cainilor care au fost adoptati de ONG-uri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro