Sari direct la conținut

Guvernul Grindeanu discuta demiterea Oanei Schmidt-Haineala de la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor, functie in care a fost numita recent de Cabinetul Ciolos

HotNews.ro
Oana Schmidt-Haineala (foto arhiva), Foto: Agerpres
Oana Schmidt-Haineala (foto arhiva), Foto: Agerpres

Guvernul discuta, vineri, in sedinta, o Hotarare privind demiterea Oanei Schmidt-Haineala din Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor, functie in care fosta sefa CSM a fost numita de Cabinetul Ciolos marti, informeaza News.ro.

Proiectul discutat vineri de Guvern se refera la abrogarea Hotararii Guvernului nr. 1019/2016, prin care Haineala a fost numita in institutie de Guvernul Ciolos. Pe ordinea de zi se afla si o alta Hotarare, privind numirea unui nou membru in cadrul Oficiului, insa Guvernul nu precizeaza despre cine este vorba.

Fosta sefa a CSM, Oana Schmidt-Haineala, a fost numita in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) in 29 decembrie, decizia fiind publicata marti in Monitorul Oficial.

Schmidt-Haineala ar fi fost reprezentanta Ministerului Justitiei in Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit sa inceapa de pe 7 ianuarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro