Sari direct la conținut

Viceprimar din România care ar fi păgubit sute de americani cu peste un milion de dolari, extrădat în SUA

HotNews.ro
Viceprimar din Romania dat in urmarire internationala, Foto: Departamentul de Stat
Viceprimar din Romania dat in urmarire internationala, Foto: Departamentul de Stat

Dorin Racu, viceprimarul localității Vărădia din județul Caraș-Severin, a fost preluat vineri de autoritățile americane, fiind extrădat în condițiile în care era dat în urmărire internațională, conform Radio Reșița. Bărbatul – care timp de 9 ani a reușit să fugă de justiția din SUA – este acuzat că ar fi fraudat sute de persoane din Louisiana şi din alte state americane cu peste un milion de dolari.

Vineri dimineață, bărbatul a fost predat autorităților din SUA, pe Aeroportul Henri Coandă, urmând să fie dus în statul Louisiana şi judecat pentru faptele pe care le-ar fi comis, potrivit Radio Reșița.

Dorin Racu fusese prins de Interpol în 3 februarie 2023, fiind dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție al SUA, Biroul Procurorului General din Louisiana.

Autoritățile americane l-au arestat pe Dorin Racu (AKA: Dorin Munteanu) în 2014, însă după eliberarea preventivă el ar fi fugit în România.

Potrivit Biroului Procurorului General din Louisiana, Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security în 18 august 2014 pentru fraude online și pe telefon.

Dorin Racu a fost arestat după ce, împreună cu alte persoane, ar fi fraudat sute de oameni din Louisiana şi din alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri precum Craigslist și Ebay.

„Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer,” arată Biroul Procurorului General din Louisiana.

Dorin Racu este viceprimar al comunei Vărădia din anul 2020.

Cosmin Bolosin, avocatul viceprimarului, declara pentru ObservatorNews, în februarie, la momentul la care Racu fusese prins de Interpol: „Clientul meu a rămas surprins în momentul în care a fost reţinut pentru că nu îşi mai amintea de atâţia ani de zile ce s-a întâmplat. A şi dorit să fie transferat cât de urgent se poate în Statele Unite ale Americii pentru a-şi dovedi nevinovăţia”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro