Sari direct la conținut

Ministerul Educatiei a schimbat programa scolara pentru gimnaziu, considerata prea incarcata. Urmeaza programa pentru liceu

HotNews.ro

Ministerul Educatiei a schimbat programa scolara pentru gimnaziu, renuntandu-se la anumite lectii de la fiecare materie studiata in clasele V – VIII. Programa scolara a fost revizuita deoarece era considerata mult prea incarcata la unele materii. Schimbarea fusese anuntata inca din toamna anului trecut. Noua programa va intra in vigoare in anul scolar 2008-2009 pentru toate clasele, mai putin pentru elevii care intra in toamna in clasa a VIII-a. Volumul de materie a fost redus cu aproximativ 30%, urmand ca la toate materiile sa se puna accent pe activitatea practica.

Pana la aparitia noilor manuale, bazate pe noua programa, elevii vor invata dupa cele vechi, insa vor sari peste temele scoase din programa. La inceputul anului scolar viitor vor fi demarate si procedurile de simplificare a programei scolare pentru liceu, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Educatiei Svetlana Preoteasa.

Potrivit Radio Romania Actualitati, procedura de simplificare a programelor scolare a inceput la 15 octombrie 2006, iar la aceasta au participat 1.259 de cadre didactice de la toate disciplinele.

Cu aceasta ocazie s-a anuntat si lansarea web site-ul www.curiculum2008.edu.ro, web site care cuprinde pachetul complet al programelor scolare revizuite pentru ciclul gimnazial de invatamant, precum si tabelul comparat al programei vechi si programei noi.

Secretarul de stat in ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa a precizat ca nu are pretentia ca este cea mai buna revizuire a programei scolare, intrucat timpul pe care l-a avut la dispozitie a fost foarte scurt.

Decizia privind simplificarea programei scolare a venit dupa presiunile elevilor si parintilor, dar si ale unor cadre didactice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro