Sari direct la conținut

Varujan Vosganian anunta ca achizitionarea autoturismelor Logan cu dotari de 45.000 de euro nu este prevazuta in bugetul pe 2009

HotNews.ro

Majorarea cu 50% a salariilor bugetarilor nu este prevazuta in bugetul pe anul 2009, iar o astfel de majorare ar conduce la o inflatie cu doua cifre, a declarat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, dupa sedinta de Guvern de miercuri, in care a fost discutat proiectul de buget. El a adaugat ca „Ar fi bine ca legea cresterilor salariale cu 50% sa nu fie promulgata”. „E greu de presupus ca economia va sustine majorari salariale mari.”

Cele mai importante declaratii ale lui Varujan Vosganian:

  • „Ar fi destul timp ca bugetul sa fie votat pana la sfarsitul acestei legislaturi. Un buget rotund, ofera sustinere pentru investitii, pentru categoriile defavorizate, pentru cultura. In mod normal, nu ar trebui sa avem probleme in Parlament. Ar fi bine pentru Romania sa avem bugetul aprobat in acest an”.
  • „Bugetul pe 2009 este unul european. Atat prin faptul ca respecta cerintele Uniunii Europene, dar si prin modul in care organizeaza alocarea fondurilor europene, este un buget al investitiilor si al celor mai mari alocari si nominal si ca structura in PIB din ultimele doua decenii”.
  • „Este un buget care tine seama de coeziunea sociala, alocarile pentru asigurarile sociale fiind considerabile si in rit cu legislatia in vigoare”.
  • „Asta ca sa nu mai vorbesc de dimensiunea culturala. Bugetul ministerului Culturii se dubleaza in ultimii doi ani.”
  • „224,8 miliarde de lei constituie nivelul veniturilor din bugetul pe 2009”.
  • „Pe anasamblul economiei nationale, avem in vedere o crestere a salariilor de 9,7% in 2009, care este comparabila cu cresterea economica nominala”.
  • „Sunt unele sectoare in care cresterea va fi mai mica, ma refer la zona diplomatilor, a magistratilor, sunt zone in care cresterea va fi mai mare, ma refer la educatie, sanatate.”
  • Intrebat de jurnalisti la ce curs a fost calculat bugetul, Varujan Vosganian a raspuns ca „Am calculat la 3,6.”
  • „Intrebat ce se va intampla cu achizitia de masini ale Politiei, in conditiile in care premierul a anuntat plafonarea cheltuielilor administrative ale ministerelor, Varujan Vosganian a raspuns „Nu cred ca aceste masini fac parte din categoria cheltuielilor administrative, insa este o procedura in curs, este o achizitie preconizata dar nefinalizata si procedurile vor arata daca exista suficient temei legal pentru ca ele sa continue. In privinta aceasta, sunt convins ca ministrul de Interne va poate oferi mai multe detalii. In ceea ce priveste bugetul pe 2009, o astfel de cheltuiala nu a fost prevazuta.”
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro