Sari direct la conținut

Profesorii ameninta cu declansarea grevei generale daca legea promulgata de Traian Basescu va fi blocata de Executiv si cer demisia Guvernului

HotNews.ro

Sindicalistii din educatie considera ca promulgarea de catre presedintele României a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor este conforma cu politica europeana si ameninta in continuare cu declansarea grevei generale in cazul in care Guvernul va bloca punerea in aplicare a acestei legi. Mai mult, liderul federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, afirma ca sindicalistii cer in continuare demisia Guvernului, pentru declaratiile facute inainte de promulgarea legii si pentru denigrarea cadrelor didactice, potrivit NewsIn.

„Majorarea salariilor profesorilor este normala in contextul modernizarii invatamântului, ceea ce inseamna implicit investitii in resurse umane, si in contextul politicilor educationale europene”, a comentat, pentru NewsIn, presedintele executiv al Federatiei Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Sindicalistii avertizeaza, insa, ca, in cazul in care Guvernul va incerca sa blocheze punerea in aplicare a legii, vor trece la proteste si vor declansa greva generala. „Legea este constitutionala si sustenabila economic. Daca se va incerca blocarea ei, nu numai ca vom face greva, dar vom merge la sectiile de votare si vom face campanie impotriva membrilor guvernului”, mai spune Nistor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro