Sari direct la conținut

Program de lucru cu publicul: marti 12.00 – 12.40. Despre institutiile bugetare

HotNews.ro

Cititorulmickeygpovesteste pe Forum experienta sa la Judecatoria Sectorului 2 unde programul la biroul pentru eliberare certificate de grefa a fost redus la 40 de minute saptamanal.

Nu este o gluma, se intampla in Romania secolului 21, in sectorul bugetar. Mai exact la Judecatoria sectorului 2, de pe Bd-ul Unirii, nr. 37.

Bine, pe site-ul institutiei, http://portal.just.ro/InstantaInformatiiPu…dInstitutie=300 , pentru eliberare certificate de grefa, programul este: marti 12.00 – 14.00. Este un program redus la 2 ore pe saptamana, adaptat vacantei judecatoresti 01.07.2009 – 31.08.2009.

Nu pot sa nu comentez aspectul site-ului institutiei, mai precis pagina generala, de prezentare, unde trebuie sa faci scroll vertical serios, ca sa ajungi la text. Lucrez in domeniu si pot sa spun ca un asemenea „stil” n-am mai intalnit. Asta ar fi cea mai mica problema, desi nu pot sa nu-mi pun intrebarea cati bani s-au platit (din banii nostri, ai contribuabililor de rand) pentru acest site.

Am inteles ca e vacanta, m-am resemnat cu programul redus, dar sper sa rezolv astazi, intre orele 12-14. Sunt un novice, e prima oara cand am de a face direct cu Justitia Romana, si asta ma face „naiv” in ochii celorlalti, care isi incearca norocul de cateva saptamani bune. Lista e deja facuta de dimineata (acum e ora 10), „ati ajuns prea tarziu”, imi spune domnul cu lista, aflat la a treia incercare de a-si obtine certificatul de grefa. Am crezut ca 2 ore inaintea inceperii programului sunt suficiente pentru a ma informa la fata locului, pentru a ma aseza la coada care trebuie etc. Novice!

Surpriza vine abia cand aflu ca, din cauza scoaterii unor sporuri si a reducerilor de personal, institutia se afla in proteste si, ca urmare, programul este redus: de la 12 la 12:40. Nu este afisat pe nicaieri acest lucru, este o surpriza de moment. 40 de minute pe saptamana! Din cele 2 ore, care acum, prin comparatie, mi se par generoase.

Ce-as mai putea sa adaug? Nervii intinsi la maxim ai tuturor? Imbulzeala tipic romaneasca in fata careia lista devine inutila? Faptul ca biroul s-a deschis la 12:20, pana atunci rezolvandu-se unele cazuri „prioritare”, intrate pe usa din dos? Faptul ca doamna grefier ne spune ca programul s-a incheiat si ca a eliberat zeci de certificate, ca a lucrat continuu cele 40 de minute (ce inuman!), desi pe usa la care asteptam au intrat doar 14 persoane (in niciun caz zeci)?

Nu este anormal ca protestele se desfasoara in timpul alocat publicului?

Contributiile nostre la bugetul de stat ii platesc si ei protesteaza pe timpul alocat noua?!

Poti sa faci undeva reclamatie? Si cui? Institutiei judecatoresti, careia teoretic i te adresezi sa-ti faca dreptate? Ce se poate face in acest caz? Si nu e o intrebare retorica, ci cat se poate de concreta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro