Sari direct la conținut

Presedintele PE la Bucuresti: Romania si Grecia sunt in situatii asemanatoare, economiile lor au nevoie de medicamente care nu sunt bune la gust

HotNews.ro

„Saptamana trecuta am fost o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare. Trebuie sa vindecam economia si pentru aceasta trebuie sa luam niste medicamente care nu sunt bune la gust, dar sunt necesare”, a afirmat, miercuri, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, potrivit Agerpres.

In Grecia „nevoia reformelor dure se leaga de un guvern socialist. In Romania este vorba de un guvern de centru-dreapta, insa mesajul meu este acelasi, indiferent de culoarea politica. Mesajul este ca trebuie sa traversam aceasta perioada dificila si, dupa cateva luni, poate chiar doi ani, vom fi mandri in UE pentru ca am traversat-o”, a adaugat oficialul european, dupa intalnirea de miercuri dimineata cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

„Daca astazi noi ne uitam cu oarecare invidie legata de faptul ca Polonia parca trece mult mai usor ca alte tari prin aceasta criza economica, acest lucru se datoreaza si primului ministru de acum cativa ani, actualul presedinte al PE, Jerzy Buzek, cel care a reusit sa puna in practica niste reforme care astazi si-au produs efectele”, a afirmat si Roberta Anastase.

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, se afla, miercuri, intr-o vizita oficiala de o zi in Romania. Programul vizitei mai include intalniri cu seful statului, Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana si ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Vizita lui Jerzy Buzek in Romania era programata initial in luna aprilie, insa a fost amanata atunci in contextul doliului poporului polonez, in urma accidentului aviatic de la Smolensk, in care si-au pierdut viata presedintele Poloniei si zeci de inalti oficiali ai acestei tari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro