Sari direct la conținut

UPDATE Primarul Andrei Chiliman s-a prezentat la DNA in dosarul lui Dan Diaconescu: "Nu sunt eu primarul"

HotNews.ro

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, s-a prezentat vineri la DNA in dosarul in care Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, transmite Agerpres. „Nu sunt eu primarul. Sa-l mai caute”, a declarat edilul la iesirea de la audieri.

Chiliman a declarat, dupa un sfert de ora petrecut in sediul DNA, ca nu a fost santajat de nimeni si ca a vorbit o singura data cu Dan Diaconescu, in 2005, in legatura cu amenajarea unei parcari.

„Am inteles ca ar fi vorba de o declaratie facuta de cineva de pe-acolo ca primarul… sau asa ceva. Pai sunt mii de primari. Eu cu domnul Diaconescu, cred ca mi-a dat o data telefon sa imi ceara sa-i organizez eu niste locuri de parcare pe trotuar, in mod ilegal, in fata sediului OTV, lucru pe care l-am refuzat. Era prin 2005, sfarsit de an, inceput de 2006. De atunci eu n-am mai vorbit cu dansul. Nu vad ce legatura am eu cu chestia asta. Oricum o sa ma duc sa fac declaratia asta si acolo (la DNA – n. red.)”, a spus Chiliman la inceputul saptamanii, dupa ce a fost instiintat de DNA.

Pe 24 iunie, la DNA s-a prezentat primarul Sorin Oprescu, pentru a da o declaratie de martor. La iesire a precizat ca nu este el primarul despre care vorbea Dan Diaconescu si ca nu a fost niciodata santajat de acesta.

Dan Diaconescu ar fi fost intrebat de un interlocutor, intr-o discutie telefonica, daca „a vorbit cu primarul”. Procurorii i-au cerut lui Diaconescu sa precizeze despre ce primar este vorba si daca acesta nu era cumva primarul din Zarand, Ion Mot.

Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor ca el nu a vorbit niciodata cu Ion Mot si ca, in schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitati in diverse emisiuni.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv, in 23 iunie, de instanta Judecatoriei Sectorului 1, sub acuzatia de santajare a primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.

In urma cu o saptamana, tribunalul Bucuresti a decis eliberarea lui Diaconescu, dar mentinerea in arest a lui Doru Parv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro