Sari direct la conținut

Norma de cel putin cinci amenzi pe zi pentru agentii rutieri, propun sefii politiei

HotNews.ro

Politistii de la Circulatie sa fie evaluati in functie de numarul de procese verbale intocmite pentru contraventii in trafic, se arata intr-o propunere transmisa de seful Directiei Rutiere catre inspectoratele de politie din tara. Potrivit unui document obtinut de „Monitorul de Suceava„, in evaluarea agentilor operativi, adica a politistilor care sunt efectiv in strada, 50% in stabilirea calificativului conteaza activitatea de aplicare a legii, urmand sa-i fie calculate cate amenzi si dosare penale face fiecare in trafic.

In document sunt prezentati, spre consultare, „indicatorii de evaluare generali propusi pentru intervalul iulie – decembrie 2010”, care se adreseaza lucratorilor de politie rutiera, „in vederea aprecierii uniforme si corecte a activitatilor specifice desfasurate”.

Astfel, la evaluarea agentilor rutieri, 50% in stabilirea calificativului conteaza „activitatile de aplicare a legii (constatare contraventionala si penala)”, potrivit documentului prezentat saptamana trecuta de „Monitorul de Suceava”.

„Pentru a obtine calificativul „Bun” activitatea de aplicare a legii se materializeaza in aplicarea unui numar de minim 5 (cinci) procese verbale de sanctionare contraventionala pentru abateri ce constituie principale cauze generatoare de accident sau pentru ilegalitati in transportul rutier de marfuri sau persoane/zi”, se explica in adresa semnata chiar de seful Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane, comisarul sef Lucian Dinita.

In urma aparitiei in presa a documentului, seful Politiei Romane, chestorul principal Petre Toba, a dispus ca proiectul cu grilele de evaluare a politistilor de la Circulatie sa fie retras. „In urma analizarii acestuia de catre conducerea Politiei Romane s-a constatat ca respectivii indicatori nu sunt relevanti pentru munca de politie”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Politiei Romane.

Multumim cititorului Lucian C. care ne-a semnalat aceasta stire.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro