Sari direct la conținut

VIDEO UPDATE 5.000 de cadre didactice au protestat in fata Guvernului, alte cateva sute la Palatul Cotroceni

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

UPDATE (ora 13:00): In jur de 5 mii de cadre didactice afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamanat au participat, in Piata Victoriei din Capitala, la un miting de protest. Dupa ora 12:30, protestatarii au pornit in mars catre Ministerul Muncii. In paralel, cateva sute de dascali afiliati la Federatia Educatiei Nationale si la Federatia „Spiru Haret” picheteaza Palatul Cotroceni. Din cauza acestor mitinguri, in unele zone din Capitala, traficul este restrictionat.

UPDATE (ora 13:40): Doar in jur de 2.000 de cadre didactice afiliate la FSLI se mai afla, la aceasta ora, in Piata Revolutiei. Multi dintre protestatari au plecat de la miting mai devreme decat era acesta programat sa se incheie. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a iesit din sediul ministerului in mijlocul protestatarilor, carora le-a cerut sa renunte la proteste si sa vina la negocierile cu reprezentantii Executivului. El a plecat, insa, din mijlocul protestatarilor dupa ce a fost huiduit.

UPDATE (ora 13:53): La mitingul se la Palatul Cotroceni au mai ramas, la aceasta ora, doar cateva zeci de protestatari si liderii de sindicat.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/1ac8a314627471fc48dc6ce7aa5e211f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

La mitingul din Piata Victoriei au luat parte in jur de 5.000 de sindicalisti, a declarat, pentru HotNews.ro, Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, in timp ce la protestul din fata Palatului Cotroceni, in desfasurare la aceasta ora, participa cateva sute de oameni.

Protestatarii de la Palatul Cotroceni si-au tinut promisiunea facuta anterior si nu au scandat impotriva sefului statului, avand in vedere ca familia prezidentiala este in doliu, dupa decesul mamei lui Traian Basescu.

Principalele revendicari ale sindicalistilor sunt revenirea la un nivel decent al salariilor, finantarea echitabila a sistemului de invatamant public, derularea unui proces de descentralizare corect si coerent, stoparea desfiintarii abuzive a unor unitati scolare, depolitizarea sistemului de invatamant, adoptarea unui pachet legislativ complet in domeniul educatiei care sa asigure stabilitatea si calitatea sistemului si adoptarea unor politici in domeniul invatamantului care sa opreasca migratia cadrelor didactice, transmite Agerpres.

Intr-o conferinta de presa desfasurata, luni, presedintele Federatiei Sindicale din Invatamant ‘Spiru Haret’, Gheorrge Isvoranu a declarat ca sindicalistii din Educatiei doresc sa ofere o lectie de dirigentie presedintelui Traian Basescu. El l-a acuzat pe seful statului ca a folosit pactul pentru educatie atunci cand a avut nevoie de imagine.

Restrictii de circulatie

Politia Rutiera a anuntat ca restrictionarea traficului rutier va avea loc astfel:

  •  intre orele 09,30 – 14,00, restrictionarea circulatiei rutiere pe breteaua de legatura dintre Str. Paris si Sos. Kiseleff; pe Sos. Kiseleff, intre Str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, progresiv, cate o banda de circulatie, incepand cu ora 10,30, in functie de numarul de participanti; intre orele 12,30 -15,00, pe traseul Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata George Enescu – Str. Dem I. Dobrescu si strazile care acced la traseu; intre orele 11,30 – 15,00, pe arterele de circulatie destinate parcarii mijloacelor de transport, in zona Pietei George Enescu, gradual, dupa cum urmeaza: Str. C.A. Rosetti (intre Calea Victoriei si Bd. Magheru), Str. Stirbei Voda (intre Str. Luterana si Calea Victoriei), Calea Victoriei, banda I de circulatie (intre Aleea Kretzulescu si Calea Grivitei); intre orele 12,30 – 15,00, pe traseul de deplasare al delegatiei din Calea Victoriei catre Ministerul Educatiei prin Str. George Enescu si Str. General Berthelot.

Rute ocolitoare recomandate:

Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – bd. Maresal Al. Averescu – str. Turda – Podul Grant – Calea Giulesti – Pod Grozavesti – Splaiul Independentei – Piata Unirii; Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – bd. Maresal Prezan – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobantilor – str. George Enescu – bd. Gh. Magheru – bd.Nicolae Balcescu – bd. I.C. Bratianu – Piata Unirii.

  •   intre orele 11,00 – 15,00, pe bd. Geniului, intre sos. Cotroceni si str. Razoare, precum si pe sos. Panduri, intre str. dr. Bagdasar si bd. Geniului.

Rute ocolitoare recomandate:

Soseaua Grozavesti prin bd. Iuliu Maniu – bd. Vasile Milea – bd. Timisoara – str. Razoare.

Totodata, Brigada Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera aflati in zona pentru dirijarea si fluidizarea traficului rutier; sa evite, pe cat posibil, tranzitarea zonelor mentionate anterior; sa nu blocheze centrul intersectiei; sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro