Sari direct la conținut

Cauza cea mai probabila a accidentului aviatic de langa Campia Turzii – defectiune tehnica

HotNews.ro

Cauza cea mai probabila a accidentului aviatic produs luni in judetul Cluj, in apropiere de Campia Truzii, este o defectiune tehnica, comisia de ancheta constituita in acest caz stabilind ca pilotii nu au luat legatura cu turnul de control in timpul celor opt minute de zbor, afirma surse din randul anchetatorilor, citate de Mediafax.

Avionul MiG 21 LanceR s-a prabusit, luni, in apropiere de Campia Turzii, cei doi militari aflati la bord – capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita si capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, ambii avand o experienta de circa 1.000 de ore de zbor – pierzandu-si viata in urma accidentului.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, miercuri, ca in urma cercetarilor desfasurate pana in prezent comisia de investigare a stabilit ca pilotii avionului MiG 21 LanceR nu au luat legatura cu turnul de control in timpul celor opt minute de zbor.

Sursele citate au mentionat ca, din informatiile preliminare ca urmare a studierii cutiei negre, a rezultat ca in perioada zborului cei doi piloti nu au comunicat nici intre ei, motiv pentru care anchetatorii considera ca varianta cea mai probabila este o defectiune tehnica, dar cauza va fi stabilita cu exactitate doar la finalizarea anchetei.

Pe de alta parte, locotenent-colonelul Liviu Lascu, procuror la Parchetul Militar Cluj, a declarat ca s-a finalizat activitatea de verificare la fata locului, iar comisia de ancheta urmeaza sa faca un raport preliminar.

„Am finalizat cercetarea la fata locului si comisia tehnica va face un raport preliminar despre accident, care va fi finalizat cel mai probabil saptamana viitoare”, a declarat Lascu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro