Sari direct la conținut

Peste 70 de delfini au fost gasiti morti, in acest an, pe plajele romanesti de la Marea Neagra

HotNews.ro

Peste 70 de delfini din toate cele trei specii care populeaza Marea Neagra au fost gasiti morti, in acest an, pe plajele romanesti, au anuntat reprezentantii Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin „Oceanic Club” din Constanta, citati de Mediafax.

Potrivit reprezentantilor societatii, in perioada 1 ianuarie – 25 noiembrie pe plajele dintre Sulina si Vama Veche au fost gasiti 72 de delfini, doar un singur mamifer, apartinand speciei „Delphinus delphis”, fiind descoperit in viata si salvat de echipa Oceanic Club.

Dintre celelalte 71 de exemplare, 54 au murit dupa ce s-au prins in plase de pescuit si s-au inecat, alte 8 au murit ca urmare a unor infectii cu diverse tulpini virale sau cu bacterii, 5 delfini au decedat dupa ce au fost loviti de ambarcatiuni rapide, iar 3 au murit in urma unor afectiuni produse de socuri ale unor unde extrem de puternice.

Conform unei statistici intocmite de catre membrii Oceanic Club, cele mai multe cazuri de deces s-au inregistrat in intervalele 15 aprilie – 10 iunie si 28 iulie – 4 septembrie.

Potrivit reprezentantilor Oceanic Club, in 2009 s-au inregistrat 106 exemplare esuate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro