Sari direct la conținut

Patru "narcoteroristi", capturati in urma unei actiuni derulata in Bucuresti si Maldive. Acestia au incercat sa vanda ipsos in loc de droguri unui agent sub acoperire – surse judiciare

HotNews.ro

Patru teroristi, intre care si liderul unei grupari islamiste, au fost capturati in urma unei actiuni a DIICOT si Politia Romana, derulata in Bucuresti si Maldive, au declarat, marti, surse judiciare, citate de Mediafax.

Un iranian si doi turci care se ocupau cu vanzarea de armament, inclusiv de rachete sol-aer, au fost capturati dupa ce Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Politia Romana au organizat un flagrant delict intr-o operatiune de comercializare de droguri in valoare de trei milioane de euro, au precizat sursele citate.

Cei doi cetateni turci care au perfectat tranzactia de armament in valoare de 15 milioane de dolari catre liderul gruparii islamiste, un cetatean libanez, au incercat, in paralel, sa vanda ipsos in loc de droguri unui agent sub acoperire.

In urma organizarii flagrantului delict au fost ridicati atat cei doi turci si iranianul, cat si cetateanul libanez.

Anchetatorii de la combaterea crimei organizate si a terorismului au actionat in baza unei solicitari de comisie rogatorie a SUA, respectiv a DEA.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a informat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri americani din cadrul DEA (Drug Enforcement Administration), „au procedat la destructurarea unei importante grupari multinationale formate din cetateni libanezi, iranieni si turci, specializata in procurarea si comercializarea de armament de mare calibru catre entitati teroriste din Orientul Mijlociu”.

In 25 iulie, procurorii DIICOT si ofiteri americani au actionat, simultan, in Bucuresti si Insulele Maldive, pentru capturarea celor trei membri ai gruparii. Astfel, in Bucuresti au fost identificati A.C., cetatean turc, si S.A., cetatean iranian, iar autoritatile americane l-au retinut pe N.B., cetatean libanez, liderul grupului.

Separat de solicitarea oficialilor americani, existand informatii ca membrii gruparii intentioneaza sa comercializeze in Romania aproximativ 200 de kilograme de heroina, procurorii DIICOT au procedat la efectuarea unei operatiuni in comuna Ciorogarla, judetul Ilfov, „ocazie cu care a rezultat faptul ca informatiile detinute initial nu s-au confirmat”.

La desfasurarea actiunilor au participat ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, suportul tehnic fiind asigurat de catre SRI si Directia de Operatiuni Speciale.

Anterior o parte a presei a relatat ca DIICOT ar fi capturat 189 de kilograme de ipsos, presupuse a fi heroina, in noaptea de luni spre marti, in timpul unei actiuni in forta desfasurata in localitatea Ciorogarla, toate acestea sub indrumarea FBI.

„In cadrul supravegherii acestei retele a aparut un lot de 189 de kilograme de heroina, s-a facut o intelegere intre un cumparator supravhegheat de DIICOT, iar in Romania cand s-a organizat flagrantul s-a constatat ca e vorba de o farsa facuta de turci celor de la FBI. Era vorba de 189 de kilograme de ipsos ce contineau si un biletel cu o injuratura in limba turca „, a declarat jurnalistul Alecu Racoviceanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro