Sari direct la conținut

Belarus: Alexandr Lukasenko isi cere scuze ca i-a recomandat ministrului german Westerwelle, homosexual declarat, sa duca o viata normala

HotNews.ro
Aleksandr Lukasenko, Foto: YouTube
Aleksandr Lukasenko, Foto: YouTube

Presedintele belarus Alexandr Lukasenko a declarat vineri ca regreta faptul ca l-a criticat pe ministrul german de externe Guido Westerwelle pentru homosexualitatea sa, relateaza RIA Novosti.

„I-am spus (lui Guido Westerwelle, n.r.) cinstit, intre patru ochi, ca ar trebui sa duca o viata normala”, a declarat liderul belarus, fara a preciza momentul in care a facut aceasta afirmatie. Westerwelle a vizitat ultima oara Belarusul in noiembrie.

„Cuvintele mele l-au jignit”, a afirmat Lukasenko, intr-o intalnire cu ziaristii rusi. „Inca regret acele vorbe. Ma intreb ce mi-a venit sa deschid gura”.

Lukasenko si-a reafirmat insa condamnarea pentru relatiile homosexuale.

Presedintele Belarusului, Alexandr Lukasenko, nu este la primele declaratii socante. In primavara acestui an, a lansat un atac in toata regula impotriva sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declarand ca nu are nimic de spus despre „abrutizati, boi” de acest gen.

Cand esti prost, esti prost. Sunt niste derbedei. Pentru acest motiv nu am nimic de spus despre acest Barroso, acesti tampiti, acesti boi si altii ca el”, a declarat el.

Lukasenko a fost intrebat despre presiunile pe care Comisia si fostul premier portughez le-ar fi exercitat asupra Ucrainei, pentru ca presedintele Belarusului sa nu fie invitat la Kiev, pentru conferinta dedicata catastrofei de la Cernobil, care a contaminat si aceasta tara.

„In ceea ce priveste abrutizatii precum Barroso, ei bine, a existat un anume Barroso in Portugalia si au trebuit sa scape de el, asa ca i-au dat un job la Comisia Europeana”, a spus Lukasenko.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro