Sari direct la conținut

Scotia: Un tata care isi fotografia fetita de 4 ani intr-un mall, acuzat de incalcarea legilor anti-teroriste

HotNews.ro

Un barbat din Scotia care si-a fotografiat fetita in varsta de 4 ani intr-un centru comercial a fost interogat de politia locala, fiind suspectat ca a incalcat legile anti-terorism, transmite YahooNews. Chris White a protestat fata de tratamentul la care a fost supus si a declansat o campanie pe Facebook de boicotare a mall-ului din Scotia, el primind sutinerea a mii de oameni.

  • Vezi aici poza pentru care scotianul a fost interogat de politie.

Incidentul a avut loc vinerea trecuta, la mall-ul Braehead de langa Glasgow,

Potrivit informatiilor, personalul de la centrul comercial l-a observat pe White facand cu telefonul mobil o poza fiicei sale Hazel, care manca o inghetata.

White (45 de ani) a declarat ca un agent de paza a venit in fuga spre el si l-a amenintat, afirmand ca fotografierea micutei Hazel este „ilegala”.

White a insistat inca ca Hazel, care plangea in bratele lui, era singura persoana care aparea in fotografie.

Politistii chemati la fata locului l-au amenintat pe White ca ii vor confisca telefonul, bazandu-se pe asa-numitul Terrorism Act, dupa ce barbatul a refuzat sa stearga imaginile pe care le postase pe Facebook cu cateva minute inainte.

YahooNews scrie ca, potrivit Terrorism Act, politistii nu au voie sa stearga imagini digitale sau sa distruga filme foto in timpul unei perchezitii, decat daca au primit mandat de la judecator.

Politistii i-au permis sa pastreze imaginile si nu au luat nicio masura impotriva lui White.

Chris White a protestat fata de tratamentul la care a fost supus si a declansat o campanie pe Facebook de boicotare a mall-ului din Scotia, el primind sutinerea a mii de oameni care au cricat actiunile politistilor si ale personalului din centrul comercial.

„Ma intreb cati hoti au scapat in timp ce oficialii se ocupau de cazul meu de terorism. Cu siguranta, mii de oameni au facut poze in interiorul centrelor comerciale”, a declarat White.

Un oficial al politiei a confirmat incidentul, in timp ce un purtator de cuvant al centrului comercial a spus ca Braehead a vrut „sa mentina un climat sigur si placut” pentru cumparatori.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro