Sari direct la conținut

Rebelii kurzi au atacat mai multe posturi militare ale Turciei, 24 de soldati au fost ucisi. Comandouri turce au pornit in urmarirea atacatorilor

HotNews.ro

Douazeci si patru de soldati turci au fost ucisi in urma unor atacuri simultane lansate de rebelii kurzi in noaptea de marti spre miercuri asupra unor posturi militare situate la frontiera irakiana, anunta AFP.

Atacurile lansate de mai multe grupuri armate ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis) s-au produs in localitatile Cukurca si Yuksekova, in provincia Hakkari.

Potrivit televiziunilor turce, armata a lansat operatiuni terestre si aeriene pentru urmarirea atacatorilor.

Comandouri turce au trecut granita in nordul Irakului. Surse militare au declarat pentru agentia Reuters ca au loc ciocniri intre soldatii turci, care au avansat 3-4 km in teritoriul irakian, si rebelii PKK.

Potrivit analistilor, acest atac este al doilea, din punct de vedere al bilantului victimelor, de cand PKK a inceput, in 1984, lupta pentru secesiunea regiunii kurde a Turciei. In 1993 rebelii ucisesera 33 de soldati, fara arme, in momentul transferului acestora de la un post la altul.

PKK si-a multiplicat considerabil atacurile incepand cu aceasta vara, dupa o perioada de acalmie, si Turcia a amenintat ca va interveni militar impotriva pozitiilor detinute de aceasta miscare in Kurdistanul irakian (nordul Irakului).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro