Sari direct la conținut

VIDEO Marea Britanie: Violente la evacuarea celei mai mari tabere de nomazi din tara

HotNews.ro

Fortele de ordine britanice au inceput miercuri dimineata sa evacueze cea mai mare tabara „ilegala” din Marea Britanie, situata la 40 de kilometri distanta de Londra, unde locuiesc circa 200 de nomazi, dupa o lunga batalie judiciara, potrivit AFP. The Guardian relateaza ca mai multi protestatari adunati la Dale Farm sunt raniti dupa ce au fost electrocutati de politisti, iar o rulota este in flacari.

Militantii au ridicat baricade pentru a incerca sa impiedice fortele de ordine sa intre, aruncand cu diverse obiecte, in special caramizi, inspre acestea.

Aproximativ 200 de persoane, reprezentanti ai comunitatii nomazilor din Irlanda, locuiesc in prezent pe acest teren de 2,4 hectare din apropiere de Basildon, un oras nou situat la est de Londra.

Un tribunal a decis ca autoritatile locale au dreptul de a evacua cele circa 80 de familii care traiesc la Dale Farm in Essex, carora li s-a refuzat dreptul la recurs, punand capat unui conflict de circa 10 ani.

Scutierii, veniti in forta si echipati cu coifuri si scuturi, s-au pozitionat de la primele ore ale diminetii in jurul taberei Dale Farm, apoi au intrat in zona la scurt timp dupa ora locala 07.00.

Ei sustin ca sunt proprietarii terenurilor, dar municipalitatea afirma ca si-au instalat caravanele si baracile intr-o zona verde protejata, unde nu sunt permise constructiile. Aceasta le-a propus locuinte sociale dar majoritatea au refuzat, din loialitate fata de modul lor de viata nomad.

Rezidentii din Dale Farm au fost sprijiniti de mai multe personalitati, intre care actrita britanica Vanessa Redgrave.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro