Sari direct la conținut

Ministrul de externe al Frantei: Putem spune ca operatiunea militara in Libia s-a terminat/ Autoritatile pregatesc o inmormantare secreta pentru Muammar Gaddafi

HotNews.ro

​In timp ce autoritatile libiene pregatesc o inmormantare secreta in urmatoarele ore pentru Colonelul Muammar Gaddafi, NATO este asteptat sa anunte incheierea operatiunii militare in Libia. Ministrul de externe francez Alain Juppe a declarat ca misiunea aliantei poate fi considerata „terminata”, din moment ce intreg teritoriul se afla in controlul Consiliului National de Tranzitie, potrivit BBC.

„Cred ca putem spune ca operatiunea militara s-a terminat, ca intreg teritoriul Libiei este in mainile Consiliului National de Tranzitiei si ca, exceptand cateva masuri de tranzitie in urmatoarea saptamana, operaiune NATO a ajuns la capatul sau”, a spus Juppe la Europe 1.

Vineri dimineata, autoritatile din Libia nu erau decise cand unde si cum ar trebui sa aiba loc inhumarea fostului lider. Oficialii au anuntat ca Gaddafi a fost ucis intr-un schimb de focuri, dupa ce fusese capturat in Sirte. Autoritatile au negat ca l-ar fi executat.

In ciuda scenelor de sarbatoare din intreaga Libie, exista intrebari referitoare la ceea ce s-a intamplat cu Gaddafi si ce se va intampla cu inmormantarea sa, relateaza corespondentul BBC la Tripoli. Trupul fostului lider s-ar afla inca in Misrata, unde a fost dus dupa capturarea din Sirte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro