Sari direct la conținut

Siria foloseste spitalele pentru tortura – Amnesty

HotNews.ro

Pacientii aflati in spitalele controlate de guvern in Siria sunt torturati in incercarea de a suprima revolta, se arata intr-un raport al Amnesty International, citat de BBC.

Raportul de 39 de pagini sustine ca pacientii din cel putin 4 spitale de stat au fost torturati si supusi la rele tratamente, inclusiv de catre personalul medical.

Multi civili raniti considera ca esta mai bine sa nu mearga la spital. Organizatia pentru drepturile omului noteaza cazuri in care pacientii au fost scosi din spital din acest motiv.

Autoritatile siriene au negat torturarea opozantilor.

In septembrie, fortele de securitate au efectuat un raid intr-un spital din Homs, in cautarea unui presupus comandant inarmat care se opunea Guvernului. Nereusind sa il gaseasca, ei au arestat 18 persoane ranite, potrivit Amnesty. Un membru al personalului a declarat ca a vazut cel putin un pacient inconstient caruia i s-a smuls ventilatorul si apoi a fost luat.

In plus, un medic care lucreaza intr-un spital privat din Homs a declarat pentru Amnesty ca spitalele sufera o „dilema” in legatura cu pacientii care au nevoie de transfuzii de sange deoarece bancile de sange sunt sub controlul Ministerului Apararii.

ONU sustine ca peste 3.000 de persoane au murit in cele 7 luni de proteste si revolta violenta, decese pe care Siria le pun pe seama „actelor de terorism” si „gruparilor armate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro