Sari direct la conținut

Cheetah, cimpanzeul din seria de filme Tarzan, a murit la varsta de 80 de ani

HotNews.ro
Cheetah, Foto: YouTube
Cheetah, Foto: YouTube

Cheetah, cimpanzeul care a devenit celebru dupa ce a aparut in filmele cu Tarzan, in anii 1930, a decedat la varsta de 80 de ani, a anuntat miercuri rezervatia din Florida unde traia maimuta, relateaza AFP.

„Cu mare tristete, comunitatea a pierdut un prieten drag si un membru al familiei, in data de 24 decembrie 2011”, a precizat site-ul, Suncoast Primate Sanctuary din Palm Harbor (Florida).

Cheetah a aparut in filmele „Tarzan, omul maimuta” in 1932 si apoi in „Tarzan si partenera sa” in 1934 alaturi de fostul campion olimpic la natatie Johnny Weissmuller si de Maureen O’Sullivan.

Identitatea primatei a fost insa contestata, in conditiile in care mai multe maimute erau folosite la Hollywood in acea perioada.

Proprietarii unui alt cimpanzeu, denumit Cheeta si care traieste in California, sustin ca acesta este maimuta care a jucat alaturi de Tarzan pe marile ecrane. Dar studii efectuate in 2008 au aratat ca este prea tanar pentru a fi putut juca in filmele anilor ’30.

Speranta de viata pentru un cimpanzeu este de circa 45 de ani.

Cheetah, cimpanzeul din Florida, care a ajuns in rezervatie in 1960, a murit in urma unei insuficiente renale.

Ii placea sa picteze cu degetele, sa se uite la fotbal american si sa asculte muzica religioasa, spune Debbie Cobb, directorul de comunicare al adapostului, pentru cotidianul Tampa Tribune.

Potrivit lui Ron Priest, care lucreaza la acest centru, Cheetah a iesit in evidenta deoarece stia sa mearga cu spatele drept, ca un om.

„Cand nu ii placea ceva sau cineva, isi aduna excrementele si le arunca asupra lui. Putea sa te nimereasca la 10 metri printre gratii”, a povestit el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro