Sari direct la conținut

VIDEO Nicolas Maduro este noul presedinte al Venezuelei

HotNews.ro
Nicolas Maduro, Foto: Agerpres/Xinhua
Nicolas Maduro, Foto: Agerpres/Xinhua

Presedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost declarat castigator al alegerilor prezidentiale de duminica, cu un avans mic, succendandu-l pe Hugo Chavez, in pofida temerilor de frauda ale opozitiei intr-o tara divizata de 14 ani de „revolutia socialista”.

In pofida aurei de „Comandante,” Maduro a castigat cu 50,66% din voturi, duelul sau cu liderul opozitiei, Henrique Capriles, creditat cu 49,07% din voturi, cel mai mare scor realizat vreodata in epoca „Chavista”, potrivit cifrelor anuntate de Consiliul National electoral (CNE).

„Astazi putem spune ca avem o victorie electorala juridica, legala, constitutionala”, a afirmat fostul ministru al Afacerilor Externe, in varsta de 50 de ani, in fata unei multimi de sustinatori adunati in afara palatului prezidential din Miraflores.

„Aceasta este o alta victorie, un tribut adus Comandantului nostru, Hugo Chavez”, a continuat presedintele-ales, care purta un sacou in culorile drapelului national.

Hugo Chavez a murit in 5 martie. Suferea de cancer.

Presedinta Argentinei, Cristina Kirchner a fot primul sef de stat care l-a felicitat public pe Nicolas Maduro pentru victorie.

„Felicitari noului presedinte, Nicolas Maduro. Recunoștințăpentru totdeauna unui prieten, Hugo Chavez”, a scris eape contulsau de Twitter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro